Δικαστήριο διέταξε τη Johnson & Johnson (J & J) να καταβάλει 417 εκατομμύρια δολάρια  σε γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε καρκίνο των ωοθηκών μετά τη χρήση των προϊόντων με βάση το ταλκ, όπως η Johnson’s Baby Powder για γυναικεία υγιεινή.

Η ετυμηγορία υπέρ της κατοίκου της Καλιφόρνιας Eva Echeverria ήταν η μεγαλύτερη σε αγωγές που ισχυρίζονται ότι η J & J δεν κατάφερε να προειδοποιήσει τους καταναλωτές επαρκώς για τους κινδύνους που σχετίζονται με τον καρκίνο των προϊόντων της που περιέχουν τάλκη.

"Είμαστε ευγνώμονες για την ετυμηγορία των ενόρκων και για την δικαίωσητης Eva Echeverria ", δήλωσε ο δικηγόρος της Μαρκ Ρόμπινσον.

Η ετυμηγορία του ανώτερου δικαστηρίου του Λος Άντζελες περιελάμβανε 70 εκατομμύρια δολάρια σε αντισταθμιστικές αποζημιώσεις και 347 εκατομμύρια δολάρια σε ποινικές αποζημιώσεις. Η J & J αντιμετωπίζει 4.800 παρόμοιες διεκδικήσεις σε εθνικό επίπεδο και πρέπει ήδηνα να πληρώσει περισσότερα από $ 300 εκατομμύρια μετά τις καταδικαστικές ετυμηγορίες δικαστηρίων του Μισσούρι.

Η αγωγή της Echeverria ήταν η πρώτη από τις εκατοντάδες των υποθέσεων τάλκης στην Καλιφόρνια για να δικαστεί. Η 63χρονη ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε τελικού σταδίου καρκίνο των ωοθηκών μετά από δεκαετίες χρήσης των προϊόντων της J & J. Οι δικηγόροι της υποστήριζαν ότι η J & J ενθάρρυνε τις γυναίκες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν μελέτες που συνδέουν τον καρκίνο των ωοθηκών με τη χρήση ταλκ των γεννητικών οργάνων.

Οι δικηγόροι της J & J απάντησαν ότι οι μελέτες και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν έχουν διαπιστώσει ότι τα προϊόντα ταλκ είναι καρκινογόνα.

Η δίκη ήταν η πέμπτη στο κρατικό δικαστήριο του Μιζούρι, όπου εκκρεμούν πολλές ακόμα. Η J & J έχασε τις τέσσερις από αυτές  και μαζί με έναν προμηθευτή τάλκης, υποχρεώθηκε σε πληρωμές ύψους 307 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποτέλεσμα των ετυμηγοριών. Πριν από τη Δευτέρα η μεγαλύτερη ετυμηγορία την διέταξε να καταβάλει 110 εκατομμύρια δολάρια.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.