Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά 2017-18 ξεκινά τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου. Μαθητές ολοήμερων δημοτικών σχολείων σε έντεκα (11) από τους δεκατέσσερις (14) δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, και μάλιστα ένας από αυτούς θα είναι και ο δήμος Θερμαϊκού, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα για τη σίτιση.

Πρόκειται για ζεστά γεύματα (σπιτικό φαγητό) κι όχι για κολατσιό και θα μοιραστεί σε 51.585 μαθητές στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και 245.453 χιλιάδες μαθητές πανελλαδικά.

Κανένας μαθητής από τα δημοτικά σχολεία που έχουν δηλωθεί δε θα μείνει εκτός. Για την ακρίβεια, αυτό θα γίνει για να μην υπάρχει κοινωνικός αποκλεισμός παιδιών ή να μπουν… ταμπέλες σε οποιοδήποτε μαθητή. Ο κόσμος των παιδιών, όπου όλοι μας παραδεχόμαστε ότι είναι σκληρός, εύκολα θα μπορούσε να αφήσει… στίγμα στις παιδικές ψυχές, αν άρχιζαν τα υπόλοιπα παιδιά να κοροϊδεύουν, να μιλούν, να χαρακτηρίζουν. Έτσι η απόφαση είναι οι μαθητές να εντάσσονται όλοι στο πρόγραμμα.

Να τονίσουμε πως οι περιοχές επιλέχθηκαν αρχικά βάση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οικογένειες και δεν μπορούν εύκολα να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα.

Η σίτιση των μαθητών στο πρόγραμμα θα γίνεται εντός διδακτικών ωρών του ολοήμερου δημοτικού σχολείου και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.