Είμαστε στην ευχάριστη θέση, ως διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, να σας ενημερώσουμε για την πορεία ευόδωσης των στόχων μας στον ευαίσθητο και πολύ σημαντικό τομέα της Σχολικής Στέγης.

·         Τις αμέσως επόμενες μέρες αναλαμβάνει εργολάβος για την οικοδόμηση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας. Η υπογραφή της σύμβασης έχει πραγματοποιηθεί, με προϋπολογισμένη μελέτη 4.502.187,67€. Ένα χρόνιο πρόβλημα σχολικής στέγης φτάνει στην τελική ευθεία. Είναι γνωστό πως έως σήμερα οι ανάγκες των παιδιών της Περαίας καλύπτονται με ενοικίαση κτιριακών εγκαταστάσεων με κόστος πάνω από 250.000 το χρόνο.

·         Μέσα στον επόμενο μήνα υπογράφεται και η σύμβαση του έργου «Αποπεράτωση 9ου Νηπιαγωγείου Περαίας Δήμου Θερμαϊκού», με προϋπολογισμένη μελέτη 590.000,00€.

·         Δημοπρατήθηκε το Ειδικό Σχολείο στην Κερασιά και αναμένεται η έναρξη των εργασιών ανέγερσης από τον εργολάβο που αναλαμβάνει το έργο.

·         Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό όμορων οικοπέδων, που πρόκειται να απαλλοτριωθούν με σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών τους ως χώρο εκπαίδευσης για την ανέγερση Δημοτικού Σχολείου στους Ν. Επιβάτες. Ήδη αποτιμάται η έκταση από εκτιμητές, προκριμένου να περιέλθει η ιδιοκτησία στο Δήμο. Πρόκειται για 6θέσιο δημοτικό σχολείο εμβαδού περίπου 3.800τμ, στο ΟΤ9 του ρυμοτομικού σχεδίου Νέων Επιβατών. Ήδη έχει αποτυπωθεί ο χώρος (τοπογραφικά διαγράμματα και οι πράξεις τακτοποίησης της περιοχής.

·         Εκπονήσαμε και ολοκληρώσαμε την απαραίτητη γεωλογική μελέτη, τοπογραφική μελέτη, που αποτελούσαν απαραίτητα στοιχεία για την «Προσθήκη τεσσάρων + δύο αιθουσών στο 1ο Δημ. Σχολείο Επανομής», καθώς και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου. Τη χρηματοδότηση και τη σύνταξη των περαιτέρω μελετών, έχει αναλάβει ο πρώην ΟΣΚ – που επισκέφτηκε το χώρο-, νυν Κτιριακές Υποδομές. Την παρούσα χρονική περίοδο, θα γίνουν παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο.
·         Έγινε η τροποποίηση Ρυμοτομικού Σχεδίου, χαρακτηρισμός χώρου για το 3ο Δημοτικό σχολείο Ν. Μηχανιώνας που ήταν σε εκκρεμότητα, από το 2014. Με την αρ.πρωτ.39725/7956/22-11-2016 απόφαση Περιφερειάρχη ΚΜ, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ288/ΑΑΠ/2016, εγκρίθηκε η “Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου για την αλλαγή χρήσης σε τμήμα του ΟΤ Γ139 Νέας Μηχανιώνας”.

·         Ελέγθηκαν όλα τα σχολεία του Δήμου μας ως προς τα συστήματα πυρασφάλειας, συντάχθηκαν (ολοκληρώνονται σταδιακά, σχεδόν σε όλα τα σχολεία μελέτες ενεργητικής πυροπροστασίας) και εκδίδονται πιστοποιητικά πυροπροστασίας. (Ελάχιστα σχολεία είχαν, περίπου πέντε).

·         Την παρούσα χρονική περίοδο, συντάσσονται μελέτες προεκτίμησης αμοιβής, προκειμένου να προκηρυχτούν μελέτες για την κατασκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μηχανιώνας -αφού μόλις τον χαρακτηρίσαμε το χώρο- καθώς και μελέτη επικαιροποίησης της μελέτης Γυμνασίου Μεσημερίου (μελέτη από το 2010).

·         Έχει υπογραφεί χρησιδάνειο με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., και έως τα τέλη του επόμενου μήνα, θα χωροθετηθούν δυο αίθουσες στο 2ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας και μία στο Δημοτικό Σχολείο Αγγελοχωρίου.

·         Ολοκληρώθηκε η εργολαβία «Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων Δήμου Θερμαϊκού», προϋπολογισμού μελέτης 190.800,00€.

«Νοιαζόμαστε για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας, διοίκηση και εργαζόμενοι. Αλλά το πρώτο μέλημά μας αποτελούν τα παιδιά μας. Φροντίζουμε να προσφέρουμε ότι χρειάζεται για τις πληρέστερες αλλά και ασφαλέστερες κτιριακές σχολικές εγκαταστάσεις. Κι αυτό γιατί πιστεύουμε πως από τη νεολαία μας ξεκινά η βελτίωση της παιδείας ενός λαού. Εμείς από πλευράς μας με τα έργα μας θέλουμε να σταθούμε δίπλα τους, βελτιώνοντας διαρκώς τις συνθήκες που λειτουργεί η εκπαίδευση στον τόπο μας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.