Ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το ΚΕΠ Υγείας, εφαρμόζει πρόγραμμα πρώιμης διάγνωσης της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, με δωρεάν έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας με σπιρομέτρηση, σε καπνιστές άνω των 40 ετών.

Ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, κατά τις ώρες 9.00΄ έως 13.00΄, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Λογοθέτου 1, Νέοι Επιβάτες). Υπεύθυνος ιατρός ο πνευμονολόγος κ. Πασχάλης Κακαβέλας. Τηλ. για ραντεβού 23920/24010.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, για τη σπουδαία αυτή δράση, δήλωσε: «Η διατήρηση της υγείας των συνδημοτών μας παραμένει το πρώτιστο καθήκον του Δήμου μας και πραγματοποιείται τακτικά μέσα από προγράμματα προληπτικής ιατρικής που εφαρμόζουμε για την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων υγείας και τη θεραπεία τους. Ήδη, με την αθρόα συμμετοχή των πολιτών μας στα προγράμματα αυτά, κάτι που έλειπε στο Δήμο μας για πολλά χρόνια, αναγνωρίζεται η προσπάθεια του Δήμου μας για υγιείς πολίτες, ικανούς να οδηγήσουν στο μέλλον την κοινωνία μας σε ευημερία. Δράσεις, όπως η προληπτική ιατρική/οδοντιατρική εξέταση, όπου εξετάστηκαν προληπτικά 250 παιδιά, αλλά και οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις 450 ενηλίκων ατόμων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο Δήμο μας, μόνο χαρά και ικανοποίηση μας γεμίζουν, προτρέποντάς μας να συνεχίσουμε το σπουδαίο αυτό έργο μας με εντονότερο ρυθμό, μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.