Η βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και η μεγάλη οικολογική καταστροφή που επέφερε στον Σαρωνικό αναδεικνύει ότι ακόμα και ένα τέτοιο περιστατικό περιορισμένης αρχικά έκτασης μπορεί να πληγώσει (ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτα) τις ακτές ευρύτερα και το ευαίσθητο θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα.
Απαιτούμε την άμεση και διεξοδική διερεύνηση του περιβαλλοντικού εγκλήματος, την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, τον καταλογισμό στην πλοιοκτήτρια εταιρία του κόστους αποκατάστασης της ζημιάς. Απαιτούμε ακόμα την πλήρη διερεύνηση  και την τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών για τα αίτια και τις επιπτώσεις.

Σήμερα προτεραιότητά μας είναι η αντιμετώπιση της καταστροφής. Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις στις προσπάθειες των συνεργείων του δήμου και των εθελοντών για τον καθαρισμό των παραλιών μας.

Αύριο πρέπει να επανεξετάσουμε τις ανεπάρκειες του σχεδιασμού πρόληψης ατυχημάτων και έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης τους. Το αν είμαστε τελικά έτοιμοι, κοινωνικά, νομικά, επιχειρησιακά να προστατέψουμε τον θαλάσσιο πλούτο της χώρας μας, την υγεία των πολιτών της αλλά και την εξαρτημένη από τον τουρισμό οικονομία της.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.