του Marco Marjanovic, R.Insider, 26-9-17

Oι Ντάνφορντ και Γκερασίμωφ συζήτησαν στο τηλέφωνο την ίδια εβδομάδα που οι υφιστάμενοι τους, επικεφαλής των επιχειρήσεων στη Συρία, συναντιόνταν αυτοπροσώπως.

Αμερικανοί στρατιωτικοί αποκάλυψαν ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν την πρώτη συνάντησή τους με τους επικεφαλής της ρωσικής επέμβασης στη Συρία Ρώσους στρατηγούς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να προσπαθήσουν να αμβλύνουν τον αμερικανο-ρωσικό ανταγωνισμό στην ανατολική Συρία που απειλεί να εξελιχθεί σε στρατιωτική σύγκρουση.

«Είχαν μια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο, και άπλωσαν χάρτες και γραφικές παραστάσεις» στην πρώτη συνάντηση αυτού του είδους, δήλωσε σε ενημέρωση στο Πεντάγωνο ο συνταγματάρχης Ράϊαν Ντίλον, εκπρόσωπος στη Βαγδάτη του υπό αμερικανική ηγεσία συνασπισμού δυνάμεων εναντίον των Τζιχαντιστών εξτρεμιστών.

Δόξα νάχει ο Κύριος. Το πρώτο θετικό σημάδι, στο κρεσέντο των απειλών, των προειδοποιήσεων, των κατηγοριών και των αντί-κατηγοριών που εκτοξεύονταν στην κούρσα για τον Ευφράτη, ήταν ότι Αμερικανοί και Ρώσοι συνέχιζαν να συνδιαλέγονται. Μάλιστα, τώρα μαθαίνουμε ότι αύξησαν τις επαφές τους, όπως ακριβώς έπρεπε.

Για την χαλάρωση των εντάσεων στη Συρία υπάρχει μια μόνιμη τηλεφωνική γραμμή για τις αεροπορικές επιχειρήσεις, μια άλλη σε συνεχή λειτουργία γραμμή για τις χερσαίες επιχειρήσεις και τέλος μια κατά περίσταση γραμμή για την άμεση επικοινωνία επιτελών, όπως συνέβη μεταξύ Ντάνφορντ και Γκερασίμωφ την περασμένη εβδομάδα επί μιαν ώρα.

Αλήθεια, κάτι καλό που βγήκε από όλη την ρώσο-αμερικανική ένταση που προκλήθηκε από τις αντίστοιχες στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στη Συρία είναι ότι ανάγκασε τους στρατιωτικούς των δύο χωρών να συνομιλήσουν μεταξύ τους περισσότερο από οποτεδήποτε προηγουμένως, έστω και σε χαμηλότερο επίπεδο.

Εκτός από την αποφυγή ίσως μιας ρώσο-αμερικανικής σύγκρουσης στην ανατολική Συρία, που εύκολα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι πολύ πιο καταστροφικό, αυτή η επικοινωνία δίνει την ευκαιρία σε αξιωματικούς των δύο πλευρών να μάθουν να κατανοούν την άλλη πλευρά σε ένα περισσότερο ανθρώπινο επίπεδο.

΄Ισως το μέτρο του αντιπάλου τους που προσλαμβάνουν σ’ αυτές τις επικοινωνίες, ή οι επαφές που αναπτύσσουν, καταλήγουν στο να αποτρέψουν έναν αμερικανο-ρωσικό λανθασμένο στρατιωτικό υπολογισμό μετά από χρόνια ή και δεκαετίες.

Μετάφραση Μ.Σ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.