Από παλιότερη κινητοποίηση των κατοίκων της Αγ. Τριάδας, 
πριν ξεφυτρώσει εκεί και νέα κεραία !

Τη δικαστική οδό, αποφάσισε επιτέλους να ακολουθήσει ο δήμος Θερμαϊκού για το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται δίπλα σε ευαίσθητους χώρους, καθώς διαπίστωσε καθυστερημένα ότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν καμία διάθεση να προβούν σε βελτιωτικές ενέργειες, εμπαίζοντας όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα το Δήμο, προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο.
Όπως ανακοίνωσε στην προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης, ο Δήμος αποφάσισε να υποβάλει αγωγές ειδικά για το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται δίπλα στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Τριάδας, ενώ για το θέμα αυτό και με αίτημα την άμεση απομάκρυνση των κεραιών, συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός υπογραφών από τους γονείς των μαθητών και τους υπόλοιπους κατοίκους της Αγίας Τριάδας.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο Θερμαϊκού θα ακολουθήσουν ανάλογες δικαστικές ενέργειες για τις άλλες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται δίπλα σε ευαίσθητους χώρους (σχολεία κλπ) και στις άλλες δημοτικές ενότητες.

Από τη δήλωση του κ. Μαυρομάτη για το θέμα αυτό, προέκυψε ότι υπήρξε ναυάγιο στις συνομιλίες που εδώ και τρία σχεδόν χρόνια γίνονταν και με τις τρεις  εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για την απομάκρυνση των κεραιών δίπλα από κατοικημένους τόπους και τη μεταφορά τους σε άλλα σημεία που θα τους διέθετε ο Δήμος και μάλιστα εντελώς δωρεάν για να μετεγκαταστήσουν εκεί τις κεραίες τους. «Οι χώροι τους οποίους εμείς επιλέξαμε, μετά από έρευνα της τεχνικής μας υπηρεσίας, δεν έγιναν δεκτοί από τις εταιρίες», είπε ο δήμαρχος Θερμαϊκού.


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.