του ακτιβιστή

Σε ανησυχία βρίσκονται γονείς και μαθητές στις δημοτικές ενότητες Περαίας, Ν. Επιβατών και Αγίας Τριάδας σχετικά με την αυριανή μέρα.
Κι αυτό γιατί άλλα σχολεία θα ανοίξουν και άλλα θα παραμείνουν κλειστά λόγω της αργίας του Αγίου Δημητρίου.
Μάθαμε πως τα Γυμνάσια και Λύκεια του πρώην Δήμου Θερμαϊκού θα λειτουργήσουν κανονικά ενώ τα Δημοτικά και Νηπιαγωγία θα παραμείνουν κλειστά (πλην εξαιρέσεων  - το 4ο Δημοτικό θα λειτουργήσει; ) Νεώτερες πληροφορίες βεβαιώνουν πως ΟΛΑ τα δημοτικά θα παραμείνουν κλειστά.

Φροντίσαμε να πληροφορηθούμε για ποιο λόγο έχει δημιουργηθεί αυτό το παράξενο πρόβλημα:
Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που λήφθηκε πριν από 8 μήνες περίπου, επειδή δεν υπήρχε τοπική σχολική αργία πολιούχου αγίου στον πρώην Δήμο Θερμαϊκού - όπως συμβαίνει στην Μηχανιώνα και Επανομή - ορίστηκε επίσημη σχολική γιορτή η 26η Οκτωβρίου. Η απόφαση εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έχει φτάσει στο Υπουργείο και αναμένεται η αποδοχή της.
Η αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου ενημέρωσε, ήδη από τις 10 Οκτωβρίου, για την παραπάνω απόφαση τα νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια και τα κάλεσε να παραμείνουν κλειστά την αυριανή μέρα του Αγίου Δημητρίου.
Εδώ, σύμφωνα με ιδιαίτερη πληροφόρησή μας, υπήρξε παρέμβαση της τελευταίας ώρας, ίσως και χθες, από κάτοικο της περιοχής (μάλλον εκτός του πρώην δήμου Θερμαϊκού) και ζήτησε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μην ισχύσει η αργία ή να ισχύσει σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου.
Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης "πατώντας" ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί από το Υπουργείο η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε από τις διευθύνσεις των Γυμνασίων και Λυκείων να λειτουργήσουν κανονικά. Έτσι δημιουργήθηκε ένα αλαλούμ. Και ενώ από το πρωί είχε ανακοινωθεί η αργία, αυτό ανατράπηκε στο τέλος του ωραρίου των σημερινών μαθημάτων.
Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε την διχογνωμία που επικρατεί στα διάφορα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και που κάνει άλλα να φέρονται να έχουν αργία (πχ. 1ο και 2ο) και άλλα όπως το 4ο να λειτουργεί κανονικά.
Ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει, Άρα ισχύουν οι οδηγίες που έλαβαν οι μαθητές από τα σχολεία τους.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

8 comments:

  1. Εδώ παπάς-εκεί παπάς οι γελοίοι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι. Φτάνει που θα αράξουν μια μέρα ακόμη. Και θα την πληρωθούν φυσικά. ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλειστά είναι και τα καταστήματα στο κέντρο και σε πολλές περιοχές της πόλης λόγω της εορτής του πολιούχου της. Ουστ και σ αυτούς κύριε ανώνυμε???

      Διαγραφή
  2. http://4dim-peraias.thess.sch.gr/
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η γελοιοτητα σε ολο της το μεγαλειο, βρε γελοιε οταν υπαρχει αργια ισχυει και για τον ιδιωτικο τομεα αλλα εσυ εχοντας σκυμενο το κεφαλι στα αφεντικα σου προφανως δουλευεις για ενα ξεροκοματο εκτος και αν σε πετανε και κανενα ξεροκοματο για να χαφιεδιζεις τους αλλους εργαζομενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχιγελοίε 11:47, σήμερα σε όλον τον Δήμο Θερμαικού, όλα τα μαγαζιά και τα παζάρια ήταν ανοιχτά. Τα σχολεία; Γι΄αυτό λέω και πάλι ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρία ΜΙΝΑ, το άρθρο αναφέρεται σαφέστατα στον Δήμο Θερμαϊκού! Είναι πολιούχος του Δήμου Θερμαϊκού ο Αϊ-Δημήτρης; Ναι, ουστ στους της "προσκόλλησης" άνευ λόγου. Σαφέστατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς ή κακώς κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα έχει αργία τη μέρα που γιορτάζει η εκκλησία της ενορίας. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή οποία κοινοποιήθηκε στα σχολεία όριζε ως αργία την26η Οκτωβρίου μιας και οι άγιοι Πέτρος και Παύλος εορτάζουν το καλοκαίρι.
    Το ότι δεν πάρθηκαν οι απαραίτητες εγκρίσεις και δημιουργήθηκε αυτό το "αλαλούμ", είναι κάτι που θέλει ψάξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άσε κατά μέρος 2:32 τα περί απωθημένων, εργασιακών, σοφιστείες για "τζάμπα μάγκες(!)", τα συναφή σου βαρύγδουπα και τις άτοπες ψυχολογικές σου αναλύσεις. Κανένα στοίχημα με τον εαυτό σου έβαλες ποτέ, αν οι γονείς είναι ευχαριστημένοι απ΄το αν προσφέρετε σωστή παιδεία και μόρφωση στα παιδιά τους; Προσοχή, μην σκίσετε κανένα καλσόν απ΄την υπερπροσπάθειά σας για την μόρφωση των μαθητών δημόσιοι ανέλεγκτοι υπάλληλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.