Πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα η συνέντευξη τύπου στην ΠΟΕ - ΟΤΑ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Πρόκειται για ενημέρωση εν' όψει της αυριανής εκδίκασης της υπόθεσης άγριου τραυματισμού εργαζομένων με ρόπαλα και εκτεταμένη χρήση χημικών τον Ιούνιο του 2011. Αποτελούσε μια από τις βαρβαρότερες επιθέσεις του καθεστώτος στη μεγαλύτερη κινητοποίηση αντίστασης του  κινήματος των πλατειών και των αγανακτισμένων. Στα πλαίσια της αποθάρρυνσης των πολιτών είχαν πραγματοποιηθεί εγκληματικές πράξεις βίας εναντίον πολιτών, γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων. Δεκάδες είχαν μεταφερθεί με τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία, έγινε εκτεταμένη ρίψη χημικών στο σταθμό του Συντάγματος και σε όλο το χώρο στην πλατεία και τις γύρω περιοχές.
Δικάζονται αστυνομικοί που είχαν τραυματίσει πολίτες που βρισκόταν  σε προσυγκέντρωση πριν τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ενάντια στη ψήφιση των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου. Μεταξύ των τραυματιών συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης, Γρηγόρης Καλομοίρης και Λευτέρης Πανάρετου.
Παρόντες στη συνέντευξη τύπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Κώστας Ζηκογιάννης που θα παραστούν ως νομικοί στην αυριανή δίκη, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Νίκος Αδαμόπουλος που θα εξεταστούν  ως μάρτυρες κατηγορίας  καθώς και ο τραυματισθείς Γιώργος Χαρίσης αλλά και μέλη της διοίκησης. 

Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψαν οι παθόντες την άγρια επίθεση των υπηρετών του καθεστώτος συσχετίζοντάς της με την χθεσινή άθλια επίθεση των ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο καθώς και την επιχείρηση συγκάλυψης των ενόχων αστυνομικών που από τύχη δεν καταγράφηκαν ως δολοφόνοι των τραυματιών εργαζομένων στα βίαια τότε επεισόδια, που στόχο είχαν να καθυποτάξουν το πλέον ανεξάρτητο και δυναμικότερο κίνημα της αντιπολίτευσης.




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.