Η κυνική παραδοχή Ντάισελμπλουμ ότι τα χρήματα των φορολογουμένων χρησιμοποιήθηκαν για να σωθούν οι τράπεζες,​εκτός από τον πολιτικό αμοραλισμό, κατόπιν εορτής, εκπέμπει και ένα σήμα για το εσωτερικό της χώρας.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει ότι οι επικρίσεις του ελληνικού λαού για το πρώτο πρόγραμμα ήταν σωστές και οι τράπεζες σε όλη την Ευρώπη σώθηκαν με λεφτά των φορολογουμένων.

Όμως τα πρώτα χρόνια της κρίσης το εγχώριο πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο επιχειρούσε να πείσει την κοινή γνώμη ότι «μαζί τα φάγαμε», να επιμερίσει την ευθύνη της πολιτικής τάξης στην κοινωνία. Ενώ ο λαός μάτωνε για να διασώσει τις τράπεζες, το πολιτικό προσωπικό προσπαθούσε να διασωθεί το ίδιο και κατηγορούσε για λαϊκισμό όσους έλεγαν τα προφανή.

Την ίδια ώρα που στην Ευρώπη καλλιεργούσαν την εικόνα των οκνηρών Ελλήνων που έτρωγαν τα λεφτά τους στα μπουζούκια, παρότι όλοι γνώριζαν ότι οι θυσίες των Ελλήνων φορολογουμένων διέσωσαν τις τράπεζες που είχαν «τζογάρει» . Αλλά και όταν το χρέος μεταφέρθηκε στα κράτη, οι κυβερνήσεις συνέχισαν να καταγράφουν κέρδη από τον ελληνικό δανεισμό.

Στη χρεοκοπία οδήγησε ένας ανεύθυνος και παρατεταμένος δημοσιονομικός εκτροχιασμός και ένας καταστροφικός υπερδανεισμός. Στη συνέχεια, οι θυσίες του λαού δεν βελτίωσαν τα οικονομικά της χώρας που παρέμειναν αμετάβλητα, αλλά διέσωσαν μια σειρά από ξένες και ελληνικές τράπεζες. Εμείς «δεν τα φάγαμε» αλλά και τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατεί η ΕΚΤ, δεν έχουν επιστραφεί στην ελληνική κοινωνία.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.