Οι Τουρκάλες αλλά και οι τουρίστριες της Κωνσταντινούπολης οι οποίες τις προηγούμενες ημέρες έκαναν τα ψώνια τους στα Zara ανακάλυψαν... κρυμμένα μηνύματα στα ρούχα που αγόρασαν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Associated Press, μέσα στα διπλωμένα ρούχα υπήρχαν καρτελάκια στα οποία είχαν αναγραφεί τα παράπονα Τούρκων εργατών σε εργοστάσιο που παράγει ρούχα του διάσημου brand. Στις καρτέλες αυτές έγραφαν ότι έχουν κατασκευάσει αυτά τα ρούχα, αλλά δεν έχουν πληρωθεί για τη δουλειά τους.

Οι ετικέτες που βρέθηκαν μέσα στα ρούχα γράφουν συγκεκριμένα: «Εφτιαξα αυτό το ρούχο που πρόκειται να αγοράσετε αλλά δεν πληρώθηκα για αυτό» προτρέποντας τους πελάτες του διάσημου ισπανικού brand να υποστηρίξουν την εκστρατεία τους και να πιέσουν τα Zara να τους πληρώσει.

Αναφέρουν ακόμη ότι εργάζονταν για τη Βravo, εξωτερικού συνεργάτη των Zara, εργοστάσιο το οποίο είχε αναλάβει την παραγωγή κάποιων ρούχων και το οποίο έκλεισε σε μια νύχτα αφήνοντας τους εργαζομένους απλήρωτους και στο δρόμο. Τα χρωστούμενα ανέρχονται σε τρία μηνιάτικα ενώ οι πρώην πλέον εργαζόμενοι του εργοστασίου δεν έχουν λάβει αποζημίωση για την απόλυσή τους.

Οπως σημειώνει το Associated Press, η Inditex, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα Zara δεν απάντησε στο σχετικό ερώτημα που της υπέβαλε το AP.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.