Αποφασίστηκε η καταβολή χρηματικής αποζημίωσης ύψους 230.000 € σε 136 εργαζόμενους του δήμου Θερμαϊκού. Η καταβολή θα γίνει σε 6 εξαμηνιαίες δόσεις. Πρόκειται για υποχρέωση του Δήμου που προκύπτει από τη συλλογική σύμβαση και αφορά την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας και γάλατος.

Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 97 του Ν.4483/2017, που ψηφίστηκε τον Ιούλιο και η προθεσμία του οποίου έληγε στις 30/11/2017, οι εργαζόμενοι των Δήμων που τα παρελθόντα έτη 2012 έως και 2016 δεν λάμβαναν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και το γάλα, τα οποία προβλέπονταν από τις συλλογικές συμβάσεις τους, δικαιούνται καταβολή χρηματικών αποζημιώσεων. Σημειώνεται ότι βάσει της νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι που δεν είχαν λάβει τις παροχές, δεν μπορούσαν να αποζημιωθούν σε χρήμα, με εξαίρεση το 2011 και λόγω ότι ήταν το μεταβατικό στάδιο στην τοπική αυτοδιοίκηση με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Βάση αυτού, στις 30 Νοεμβρίου 2017 και με ομόφωνη απόφαση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου που συγκλήθηκε, ο Δήμος Θερμαϊκού αποφάσισε την καταβολή περίπου 230.000 ευρώ. Τα χρήματα, τα οποία θα δοθούν σε έξι (6) εξαμηνιαίες δόσεις και η καταβολή τους ξεκινάει το Δεκέμβριο 2017, θα μοιραστούν σε ένα σύνολο, περίπου 136 εργαζομένων, ανάλογα με τη χρονική διάρκεια απασχόλησης του καθενός. Το συνολικό ποσό που διατίθεται καλύπτει τις αποζημιώσεις για τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και το γάλα της περιόδου 2012-2016.

Υπενθυμίζουμε, ότι το 2016 ο Δήμος Θερμαϊκού είχε προχωρήσει σε διαγωνισμό για την προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας, η οποία ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε λόγω των ενστάσεων που κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες σε αυτόν.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.