Η 3η Δεκέμβρη, ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992, τηρείται παγκόσμια και εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει στην κοινωνία και τους πολίτες της την αφορμή για συλλογισμό σε σχέση με τα δικαιώματα, με τις δυνατότητες και με τις προοπτικές και πρακτικές για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνανθρώπων μας, που αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας.

Ο Δήμος Θερμαϊκού, με γνωστή την ευαισθητοποίησή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία, και ενεργή την κοινωνική του δράση – αναφέρονται ενδεικτικά, ο προγραμματισμός ίδρυσης σχολείου ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στη Ν. Κερασιά, καθώς επίσης και δημιουργίας κατάλληλων υποδομών για πρόσβαση στη θάλασσα, η έγκριση οργάνωσης σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης για ΑΜΕΑ και η μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 50% στα ΑΜΕΑ με ποσοστό 67% (από 80% που ήταν ως το 2015) – διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ.


Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων και σε συνεργασία με τους Συλλόγους ΑΜΕΑ «Ανατολή» Θερμαϊκού και «Παναγίας Φανερωμένης» Μηχανιώνας, διοργανώνει φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ, την Τετάρτη 6/12/2017 στις 18.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Περαίας. Στο γήπεδο θα έρθουν αντιμέτωποι οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές Θερμαϊκού με τους βετεράνους καλαθοσφαιριστές Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με διάφορες δραστηριότητες για μικρά παιδιά από το Σύλλογο «Ανατολή» και με επίδειξη Γκόλμπολ (Goalball) από την ομάδα «Κλειώ» Θεσσαλονίκης, η οποία θα προσκαλέσει τους παρευρισκόμενους σε μία δοκιμή του εν λόγω αθλήματος. Το Γκόλμπολ (Goalball) είναι ένα ομαδικό άθλημα, σχεδιασμένο για τυφλούς αθλητές, που επινοήθηκε το 1946 σε μία προσπάθεια να βοηθηθεί η αποκατάσταση των βετεράνων του.


Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης ευχαριστώντας καταρχήν για την πολύτιμη συνεισφορά στη διοργάνωση, τους βετεράνους καλαθοσφαιριστές του Θερμαϊκού και της Θεσσαλονίκης, προσέθεσε : «Τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, που δεν επιτρέπεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να βιώνουν τον παραμικρό ρατσισμό ή διάκριση έναντι των υπολοίπων συνανθρώπων τους. Η βελτίωση δε της θέσης των ατόμων με αναπηρία οφείλει να αποτελεί μέλημα κάθε δημοκρατικής Πολιτείας, η οποία προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιδιώκει την κοινωνική δικαιοσύνη.»
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.