Το 2ο Γυμνάσιο της Ν. Μηχανιώνας συμμετέχει φέτος στο πρόγραμμα «Ecomobility, οικολογική μετακίνηση 2017 – 2018», το οποίο, μαζί με το πρόγραμμα «Free mobility», αποτελούν δύο σημαντικότατες ενέργειες με προσανατολισμό στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων μεγάλων πόλεων της χώρας, μέσα από την ενεργοποίηση των μαθητών Γυμνασίων Τυπικής Εκπαίδευσης και Σχολείων Ειδικής Εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια της συμμετοχής αυτής, η ομάδα των μαθητών «Ecomobility» του σχολείου, διοργανώνει «Μαθητική Ποδηλατάδα» και προσκαλεί τα σχολεία και τους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας, να συμμετάσχουν στη δράση, η υλοποίηση της οποίας γίνεται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Θερμαϊκού.

Στόχος είναι η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς , ενώ φιλοδοξία η ανάδειξη των προβλημάτων ασφαλούς μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής, καθώς επίσης και η προώθηση μηνύματος συνεργασίας στη λύση προβλημάτων της καθημερινότητας και της διαμόρφωσης ενεργών πολιτών.

Το πρόγραμμα της δράσης καθορίζεται ως εξής :
·         11.00 – 11.30   Συγκέντρωση των συμμετεχόντων με τα ποδήλατά τους στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου στην παραλία της Ν. Μηχανιώνας
·         11.30 – 12.00  Οργάνωση και προετοιμασία για την ποδηλατάδα
·         12.00  Ξεκίνημα της ομάδας ποδηλατών με κατεύθυνση προς την Ιχθυόσκαλα
·         Κατάθεση προτάσεων από μαθητική αντιπροσωπεία στη Δημοτική Αρχή της πόλης

Κάθε άτομο που συμμετέχει είναι υπεύθυνο για την ασφάλειά του, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ενώ για την ασφαλέστερη άφιξη στο χώρο συγκέντρωσης θα παρασχεθεί η αρωγή της Τροχαίας.

Οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες δεν υπάρχει και το μόνο που χρειάζεται είναι …. ένα ποδήλατο και ένα χαμόγελο!!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.