Την επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου «μέχρι να τεθεί ένα πλαίσιο συμφωνημένο από όλους με αυστηρούς όρους και κανόνες» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα εάν δεν υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο συμφωνημένο από όλους για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά», είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».
Δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να σταματήσει η προσπάθειά της για εξυγίανση του ποδοσφαίρου, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες για την εθνική ομάδα.
«Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν όμως πολλά περισσότερα να γίνουν, σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε όλη αυτή η προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω., αναλαμβάνοντας και όπου χρειαστεί το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες που ισχύουν για όλους και έναντι όλων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν σκέφτεται ένα ποδοσφαιρικό Grexit απάντησε ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι εφόσον δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Περιμένουμε τις προτάσεις από την Ομοσπονδία και τη Λίγκα».

Αναζητείται ο Σαββίδης

Η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου έρχεται μετά τα πρωτοφανή γεγονότα στην Τούμπα, όπου ο Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, που πλέον θα κριθεί στα δικαστήρια.
ΙΝΤΙΜΕ
Εν τω μεταξύ, από χθες βράδυ αναζητούνται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Βορείου Ελλάδας, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και ακόμη τέσσερα άτομα, που πιθανότατα ανήκουν στην προσωπική ασφάλειά του, για το αδίκημα εισβολής στο γήπεδο (πλημμέλημα). 
Η διαδικασία ξεκίνησε ύστερα από τις καταθέσεις του διαιτητή και παραγόντων της ΑΕΚ και το Αυτόφωρο λήγει απόψε. 
Την ίδια ώρα, η πλευρά του Σαββίδη υποστηρίζει ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κατέχει νόμιμα το όπλο που έφερε.

Το φύλλο αγώνα

Ο διαιτητής του αγώνα, Γιώργος Κομίνης, που ύστερα από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ και στη συνέχεια αποχώρησε συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων από το γήπεδο, περιγράφει -σύμφωνα με πληροφορίες- τα εξής στο φύλλο αγώνα:
1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.
2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.
3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση «Έχεις τελειώσει».
4) «Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ' την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ».

Το όπλο του Σαββίδη στον διεθνή Τύπο

Νew Υork Τimes: «Ο Σαββίδης εμφανίστηκε να φέρει πιστόλι που βρισκόταν στη θήκη του»
Guardian: «Αγώνας ποδοσφαίρου στην Ελλάδα διεκόπη καθώς ιδιοκτήτης ομάδας μπήκε στο γήπεδο με όπλο»
AFP: «Ελλάδα: Ο πρόεδρος ομάδας ποδοσφαίρου μπαίνει στο γήπεδο με πιστόλι στη ζώνη»
Spiegel: «Διακοπή παιχνιδιού στη Θεσσαλονίκη: Οπλισμένος πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας εισβάλλει στο γήπεδο»
Suddeutsche Zeitung: «Εξοργισμένος πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας εισβάλλει οπλισμένος στο γήπεδο»
Handelsblatt: «Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε στο γήπεδο και απείλησε τον διαιτητή και τους αντιπάλους»
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.