Σαββατιάτικο ρεπορτάζ από τον ακτιβιστή στην περιοχή των πρώην δημοτικών σφαγείων των Ν. Επιβατών.
Προηγήθηκε καταγγελία φίλων για ενδεχόμενη "καταπάτηση" δημοτικής έκτασης από ιδιώτη. 
Η ιστορία είναι παλιά, ξεκίνησε το '16. Και τότε υπήρξε  καταγγελία πως συνεργείο του Δήμου είχε γκρεμίσει την περίφραξη των παλιών Σφαγείων.
Μάλιστα συνδυάστηκε εκείνη η επέμβαση με το ενδιαφέρον ιδιώτη, που κατέχει όμορη έκταση με το δημοτικό οικόπεδο, για αξιοποίηση της ιδιοκτησίας του.


Δεν ξέρουμε ποιος γκρέμισε κι αφαίρεσε τα συρματοπλέγματα της περίφραξης πέρσι αλλά στη Σαββατιάτικη κατόπτευσή μας βρήκαμε  ένα υπόλειμμα της. Ένα κομμάτι από συρματόπλεγμα - ενδεχόμενα του φράχτη - που δεν ξέρουμε αν υπήρχε ή όχι όταν έγινε ο καθαρισμός από συνεργείο του δήμου
Να πούμε πως και τα δύο οικόπεδο, τόσο το δημοτικό όσο και του ιδιώτη εφάπτονται στο δρόμο και άρα έχουν άμεση πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους.
Ένα ερωτηματικό που μας προέκυψε είναι πως σκοπεύει ο Δήμος να αξιοποιήσει το παλιό ακίνητο, που είναι μια στιβαρή πέτρινη κατασκευή που βρίσκεται δίπλα σε ένα όμορφο, γεμάτο βλάστηση ρέμα.
 Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Φεστερίδη μας ενημέρωσε πως πράγματι ο δήμος καθάρισε την περιοχή από τις βατσινιές προκειμένου να αποφευχθεί να είναι ο χώρος μια εστία τρωκτικών και φιδιών.

Φροντίσαμε να έχουμε και επαφή με τον ιδιώτη κ. Βασίλη Τζιάννη, που δεν μας έκρυψε τα σχέδιά του να αξιοποιήσει το οικόπεδό του καθιστώντας το επισκέψιμο και δημιουργώντας μια ελαφράς κατασκευής, αθλητικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, επιχειρηματική δραστηριότητα. Εγκατέστησε μάλιστα  στον χώρο του και ένα σόλαρ κιόσκι.

Από την επίσκεψη στην περιοχή δεν διαπιστώσαμε κανενός είδους καταπάτηση.
Αν υπήρξε παράνομη αφαίρεση της περίφραξης, όπως μας είχε καταγγελθεί, δεν πρέπει να έγινε τουλάχιστον φέτος. Εμείς είδαμε έναν περιβάλλοντα χώρο καθαρό, με ανθισμένα δέντρα στο ρέμα. Όσον αφορά το όμορφο κτίριο ( δυστυχώς βρώμικο εσωτερικά) των παλιών σφαγείων πιστεύουμε πως που  μπορεί να αξιοποιηθεί από τον δήμο, αν θελήσει  να το μεταμορφώσει σε κάτι χρήσιμο και όμορφο για την περιοχή και τους κατοίκους της.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ECOPARK
    ENTERTAINMENT – EDUCATION – COLLECTIVITY
    ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ www.ecopark.gr

    ECOPARK ΡΕΜΑ ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ/ΜΠΑΞΕ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
    Η εταιρεία ΑΑΕ παρουσιάζει την ολοκληρωμένη πρότασή της για την προστασία, την ανάδειξη και την ανάπτυξη του ρέματος των Νέων Επιβατών του Δήμου Θερμαϊκού και του ευρύτερου χώρου του. Ο χώρος αυτός, λόγω της έντονης βλάστησης, μπορεί να αναδειχθεί σε ένα παράδειγμα αξιοποίησης αστικού πρασίνου, το οποίο μάλιστα απέχει ελάχιστα από τον κεντρικό δημόσιο δρόμο, που ενώνει τους Νέους Επιβάτες με την Περαία και την Αγία Τριάδα. Επίσης, λόγω της ομαλότητας του εδάφους, μπορεί να είναι εύκολα προσβάσιμο σε όλους.
    https://www.youtube.com/watch?v=GBjrLsonqAg&t=161s

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.