Τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας έσπευσαν να υιοθετήσουν τα όσα απίστευτα πρότεινε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. «Στην Αθήνα μίλησαν για πρώτη φορά ανοιχτά για το θέμα της ανταλλαγής» γράφει η Hurriyet.

Λειτούργησε ο Κώστας Κατσίκης ως «λαγός»; Αυτό είναι πλέον το ζητούμενο μετά την πρωτοφανή δημόσια πρότασή του να παρακαμφθεί από τις ηγεσίες της Ελλάδας και της Τουρκίας η Δικαιοσύνη ώστε να υπάρξει «ανταλλαγή» των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη με τους οκτώ Τούρκους που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ προσέφερε ένα χρήσιμο πάτημα στους Τούρκους να πουν ότι και στην Αθήνα μιλούν για ανταλλαγή, παίρνοντας «πάσα» από όσα είχε υποστηρίξει εμμέσως πλην σαφώς ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στους αξιωματούχους της ΕΕ στη Βάρνα. 

Η διευκρινιστική δήλωση του κ. Κατσίκη ουδόλως απασχόλησε τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία έσπευσαν να φιλοξενήσουν τα λεγόμενα του κυβερνητικού βουλευτή για ανταλλαγή των Οκτώ με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς.

Τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος έκαναν λόγο για νίκη της Αγκυρας, περιγράφοντας μια υποχώρηση από την πλευρά της Αθήνας.

Οι δηλώσεις Κατσίκη καταγράφηκαν σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει επιλέξει να κινείται με επιθετική ρητορική χωρίς να χάνει ευκαιρία να προχωρά σε επίδειξη ισχύος, ανεβάζοντας διαρκώς τους τόνους τόσο απέναντι στην ελληνική πλευρά όσο και απέναντι στην ΕΕ.

«Στην Αθήνα μίλησαν για πρώτη φορά ανοιχτά για το θέμα της ανταλλαγής» έγραψε η Hurriyet που με διθυραμβικά σχόλια αναφέρεται στην «προσφορά» του Κατσίκη.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.