Την ανάγκη,  αλλά και την υποχρέωση της Ε.Ε. και κάθε κράτους-μέλους ξεχωριστά, να λάβουν άμεσα αποτελεσματικά μέτρα, ώστε να υποχρεώσουν το Ισραήλ να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζητά με γραπτή ερώτηση της προς την Φεντερίκα Μογκερίνι η Σοφία Σακοράφα, η οποία καταδικάζει έντονα την απρόκλητη δολοφονική βία του ισραηλινού στρατού εναντίον άμαχων Παλαιστίνιων.

Η κυρία Σακοράφα αναφέρθηκε και στον ισραηλινό υπουργό Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν ο οποίος υποστήριξε ότι αξίζει παράσημο ο  ισραηλινός στρατιώτης που σε βίντεο που κυκλοφόρησε, φαίνεται να πυροβολεί άοπλο Παλαιστίνιο. Δηλώσεις απαράδεκτες,  που  δείχνουν απαξία για την ανθρώπινη ζωή και θα κριθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Η Σοφία Σακοράφα, που υποστηρίζει ως αυτονόητο μέτρο, το άμεσο πάγωμα της Συμφωνίας Σύνδεσης με το Ισραήλ,  για τις αλλεπάλληλες ωμές παραβιάσεις και την απαξία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ρωτά την κυρία Μογκερίνι για ποιον λόγο δεν έχει προταθεί ακόμα αυτό πό το Συμβούλιο και ποια είναι τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου που αντιδρούν στο πάγωμα της Συμφωνίας Σύνδεσης.

Ζητά επίσης από την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και  πολιτικής ασφάλειας,  να της απαντήσει τι περιμένει ώστε να ονομάσει persona non grata τους υπεύθυνους ισραηλινούς αξιωματούχους για τις παραβιάσεις αυτές.

Ερώτηση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα προς την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και  πολιτικής ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Θέμα: Μέτρα της Ε.Ε. κατά του Ισραήλ και των ιεραρχικά, ηθικά και ποινικά υπευθύνων για τις ωμές δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατοχής στη Γάζα.

Οι ωμές, δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατοχής κατά διαδηλωτών στη Γάζα, με πραγματικά πυρά, αποτελεί όνειδος για την αποτελεσματικότητα της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής.
Η τυφλή χρήση βίας και οι δολοφονίες πολιτών αποτελούν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ενέχουν ποινικές ευθύνες* . Το μίσος και η περιφρόνηση των ισραηλινών στρατιωτών για τη ζωή των Παλαιστινίων, αποτελεί αντανάκλαση της ωμής, σκληρής νοοτροπίας της ισραηλινής στρατιωτικής κατοχής. Η νοοτροπία των εκτελέσεων αντιπροσωπεύει την αντίθεση του κατακτητή στην ίδια την ύπαρξη των Παλαιστινίων στη γη της Παλαιστίνης.
Οι δηλώσεις ** και οι πράξεις ισραηλινών αξιωματούχων, όπως του Υπουργού Άμυνας, που δείχνουν απαξία για την ανθρώπινη ζωή και διαπράττουν μαζικά εγκλήματα, θα κριθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Οι μαζικές, όμως παραβιάσεις και η απαξία απαράγραπτων θεμελιωδών δικαιωμάτων καθιστούν συνυπεύθυνους την Ε.Ε. και κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά, εφόσον δε λαμβάνουν άμεσα αποτελεσματικά μέτρα, ώστε να υποχρεώσουν το Ισραήλ να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και το Δίκαιο του πολέμου.

Ερωτάται η Αντιπρόεδρος/Ύπατη Εκπρόσωπος:

 -Γιατί δεν προτείνει στο Συμβούλιο το άμεσο πάγωμα της Συμφωνίας Σύνδεσης με το Ισραήλ για τις αλλεπάλληλες ωμές παραβιάσεις και την απαξία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

 -Ποια είναι τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου που αντιδρούν στο πάγωμα της Συμφωνίας Σύνδεσης;

 -Τι περιμένει ώστε να ονομάσει persona non grata τους ιεραρχικά, ηθικά και ποινικά υπεύθυνους ισραηλινούς αξιωματούχους για τις παραβιάσεις αυτές;


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.