Σε ακόμα ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ο Δήμος Θερμαϊκού δίνει το «παρών», υποβάλλοντας αίτηση στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών για την υλοποίηση επεμβάσεων επισκευής και συντήρησης σχολικών μονάδων της περιοχής.

Το έργο στο οποίο αφορά η μελέτηπου συνέταξαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 528.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, προβλέπει την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων του Δήμου Θερμαϊκού. Επιδίωξη η κάλυψη αναγκών αναβάθμισης και γενικότερης βελτίωσης των υποδομών, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσω της εξασφάλισης καλύτερων συνθηκών λειτουργίας των μονάδων.

Συγκεκριμένα με επεμβάσεις επισκευής και συντήρησης αναμένεται να επωφεληθούν 20 σχολικά συγκροτήματα των Δημοτικών Ενοτήτων Θερμαϊκού, Επανομής και Ν. Μηχανιώνας.Οι βασικές εργασίες περιλαμβάνουν, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σχολείου, τη διαμόρφωση διάβασης, αλλά και την κατασκευή ή ανακατασκευή ράμπας πρόσβασης για ΑμΕΑ, την εφαρμογή αθλητικών δαπέδων εξωτερικών χώρων, την αντικατάσταση ακατάλληλων περιφράξεων και κιγκλιδωμάτων και τέλος, την κατασκευή και τοποθέτηση ξύλινων κιοσκιών και στεγάστρων.

Με τη διεκδίκηση της επιχορήγησης από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣII» το έργο προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 266.400,00 ευρώ, που αποτελεί και το ανώτατο όριο χρηματοδότησης του προγράμματος, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 261.600,00 ευρώ να καλυφθεί από ιδίους πόρους.

«Συνεχίζουμε να κινούμαστε μεθοδικά και συντεταγμένα, προκειμένου να διεκδικούμε προς όφελος του Δήμου χρηματοδοτήσεις, που εξασφαλίζουν την απαραίτητη βοήθεια για την εκτέλεση έργων βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Ιδιαίτερο βάρος ρίχνουμε σε έργα που άπτονται του τομέα της παιδείας, αλλά και της ισότιμης πρόσβασης σε αυτήν, μέσω της εξασφάλισης της απαραίτητης ασφαλούς προσβασιμότητας ατόμων με κινητικά προβλήματα. Η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης, που εύλογα συνακολουθεί τη βελτίωση των υποδομών,ωφελεί με τρόπο ουσιώδη την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και την κοινωνική ενσωμάτωση», δήλωσε ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.