Από την κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Αθήνα στις 27 Μάρτη 2018Από την κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Αθήνα στις 27 Μάρτη 2018
«Μόνο μέσα από το σωματείο με οργανωμένο αγώνα που έχει σαφή στόχο και προσανατολισμό, μπορεί το κίνημα, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, να μετράει βήματα προς την κατεύθυνση να έχουμε όλοι σταθερή δουλειά με δικαιώματα», επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, καλώντας σε μαζικό, μαχητικό αγώνα για να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου και να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.
Αφορμή για την ανακοίνωση του Συλλόγου είναι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία μετατρέπονται οι συμβάσεις 193 συμβασιούχων στην τομέα της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε αορίστου χρόνου.
Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Οι συνάδελφοι μας αυτοί, μαζί με την πλειοψηφία των συμβασιούχων του νομού, αποφάσισαν μέσα από Γενική Συνέλευση να εγγραφούν μαζικά στο σωματείο μας. Ο στόχος που μπήκε εξαρχής ήταν η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και όχι μια μικρή χρονική παράταση. Οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι μόνο μέσα από το σωματείο με οργανωμένο αγώνα που έχει σαφή στόχο και προσανατολισμό, μπορεί το κίνημα, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, να μετράει βήματα προς την κατεύθυνση να έχουμε όλοι σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Αποτέλεσμα, λοιπόν αυτού - του μεγάλου, συντονισμένου και με άλλα ταξικά συνδικάτα αγώνα - των απεργιών, των κινητοποιήσεων, τόσο εδώ όσο και στην Αθήνα, που αποφασίζοντας μέσα από μαζικότατες συνελεύσεις, συνάδελφοι που ήρθαν στους δήμους για να δουλέψουν 8 μήνες, έφτασαν να δουλεύουν ασταμάτητα τρία και τέσσερα χρόνια... Ποιο δικαστήριο και ποιος δικαστής λοιπόν μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτοί οι εργαζόμενοι, μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, καλύπτουν πρόσκαιρες ανάγκες των δήμων;
Με έκπληξη, τέλος, διαβάσαμε και ακούσαμε τις -όψιμες- δηλώσεις κάποιων συνδικαλιστών, ότι χάρηκαν τάχα πολύ με την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που κλείνουν -χρόνια τώρα- κατάμουτρα την πόρτα των σωματείων τους στους συμβασιούχους, θεωρώντας τους εργαζόμενους β' κατηγορίας... τώρα τους θυμήθηκαν; Αλλά τώρα βλέπετε δεν είναι πια "συμβασιούχοι", ευτυχώς όμως οι συνάδελφοι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.
Καλούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ψευδεπίγραφα επικαλείται τους νόμους και το σύνταγμα, να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση τώρα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου όλων των συναδέλφων συμβασιούχων και να σταματήσει να τους στέλνει στα δικηγορικά γραφεία.
Τέρμα πια στην κοροϊδία. Λύση τώρα.
Συνάδελφοι, συνεχίζουμε πιο οργανωμένα, πιο μαχητικά
Απαιτούμε:
  • Καμία απόλυση συναδέλφου συμβασιούχου
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 13 Ιούνη στις 7 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου για να φωνάξουμε: "Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας"». 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.