Για άλλη μια φορά η Άννα Κορακάκη ανέβασε την ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι στους Μεσογειακούς Αγώνες 2018.
Η χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο, εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μας και στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Ταραγόνα της Ισπανίας. Η Άννα Κορακάκη θεωρούνταν έτσι κι αλλιώς ένα από τα μεγάλα φαβορί στη σκοποβολή και επιβεβαίωσε τον τίτλο της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, είχε την καλύτερη επίδοση στα προκριματικά και στον τελικό επιβεβαίωσε πως ήταν ανώτερη όλων των αντιπάλων της. Έτσι, κατέκτησε δίκαια το χρυσό μετάλλιο, ένα ακόμα στη συλλογή της, στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι κι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στη δεύτερη θέση ήταν η Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία, στην τρίτη η Αφάφ Ελχοντχόντ από την Αίγυπτο, ενώ στην όγδοη θέση κατετάγη η Δήμητρα Παπακανέλλου που επίσης αγωνίστηκε για την Ελλάδα στον τελικό.

Ουδείς πολιτικός συνεχάρη την Ελληνίδα Μακεδόνισσα Πρωταθλήτρια για τη νέα μεγάλη της επιτυχία.

Ο λόγος; 

Το μήνυμά που έστειλε η Άννα Κορακάκη, από το instagram, σε όσους πολιτικούς συναίνεσαν στην άθλια συμφωνία παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Σερραία Ολυμπιονίκης της σκοποβολής ζήτησε να μην φωτογραφηθούν μαζί της και συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

«Τελικά πωλούνται. Ή μάλλον προσφέρονται. Απλόχερα. Εκλεπτυσμένα. Και καθόλου δημοκρατικά. Χωρίς λαϊκή εντολή...Αλλά ακόμη κι αν αυτή δινόταν, θα αγνοούνταν ξανά επιδεικτικά. Αντισυνταγματικά.

Σαν Ελληνίδα, Μακεδόνισσα από καταγωγή και με ιδιότητα Ολυμπιονίκη, λυπάμαι που ενώ για χρόνια προσπαθούσα με τις οργανωτικές επιτροπές στις διεθνείς διοργανώσεις -με καθαρά προσωπική πρωτοβουλία- να προσδώσω οποιαδήποτε άλλη ονομασία αρμόζει, πέραν όποιας εμπεριείχε τη λέξη Μακεδονία, επίσημα πια, δεν μπορώ να το κάνω.

Αγωνίζομαι αποκλειστικά και μόνο για τη χώρα μας και όλους τους Έλληνες που τη νοιάζονται και την πονάνε. Όσοι δρουν με ασέβεια στην ιστορία, τους αγώνες, τους νεκρούς του τόπου και ενάντια στη λαϊκή επιθυμία, όπως συνέβη σήμερα, ζητώ ευγενικά να ΜΗ φωτογραφηθούν δίπλα μου σε ενδεχόμενες μεγάλες αθλητικές επιτυχίες στο μέλλον. Εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα και οι επιτυχίες ανήκουν σε όσους αγαπούν την πατρίδα, έμπρακτα. Ελπίζω η δημοκρατία να μου δώσει τουλάχιστον αυτό το δικαίωμα... #betrayal».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Η ιστορία κάθε λαού φίλε μου Χρήστο είναι ένα λάστιχο.
    Την παίρνει ο κάθε λαός και την τεντώνει όπως τον βολεύει.
    Στην Μικρασιατική καταστροφή του 1922 στο σχολείο μας έμαθαν για τις βιαιοπραγίες των Τούρκων. Δεν μας είπαν ψέματα αλήθεια ήταν η μισή όμως.
    Στην Τουρκία πάλι εάν διαβάσεις Ιστορία στα σχολεία, τους μαθαίνουν για τις βιαιοπραγίες των Ελλήνων καθώς προχωρούσαν για την Άγκυρα. Κι αυτό αλήθεια είναι η μισή όμως.
    Μέχρι τα μισά του 19ου αιώνα εάν διαβάσει κάποιος προσεκτικά Κοραή, Κοδρικά, Χριστόπουλο και όχι μόνο θα διαπιστώσει οτι οι παραπάνω λόγιοι κατατάσουν τους Μακεδόνες στους εχθρούς της Ελλάδας εξισώνοντας τους με τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς.
    Από τα μισά του 19ου αιώνα και έπειτα ο τεράστιος Παπαρηγόπουλος είναι αυτός που χαράζει την νέα στροφή και αρχίζει σιγά σιγά να εντάσσει την Μακεδονία και το Βυζάντιο στην Ιστορία μας.
    Ειδικά για το Βυζάντιο οι ιστορικοί του 18ου αιώνα εάν διάβαζαν αυτά που γραφόντουσαν, πλέον μετά το 1936, θα είχαν φρίξει, γιατί το θεωρούσαν και ήταν μεσαίωνας και σκοτάδι.
    Επί Ιουστινιανού έκλεισαν την Ακαδημία του Πλάτωνα.
    Τα εναπομείναντα μέλη της αναζήτησαν προστασία και την βρήκαν στην αυλή του Χοσρόη Α΄ στην Περσία που ήταν "Βάρβαρος".
    Στα αξιοσημείωτα οτι μαζί τους μετέφεραν παπύρους λογοτεχνικών, φιλοσοφικών και, σε μικρότερο βαθμό, επιστημονικών.
    Στο σχολείο μας έμαθαν για το μεγαλείο του Βυζαντίου.
    Η πλειοψηφία των βασιλειάδων του Βυζαντίου ήταν αιμοσταγείς δολοφόνοι που έσφάζαν ανελέητα. Πρώτος και καλύτερος ο Αγιος από την εκκλησία μας Κωνσταντίνος.
    Πριν 100 χρόνια και βάλε ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς μας ήταν η Βουλγαρία.
    Σήμερα στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα δεν πατάει το πόδι του κανένας συνοριοφύλακας σε σημείο που να έχει χορταριάσει όλη η συνοριακή γραμμή.
    Γιατί πρέπει να μαλώνω και να φοβάμαι ΚΑΙ τον Σκοπιανό.
    Άλλωστε σύμφωνα με την συνθήκη του Βουκουρεστίου που συνυπογράψαμε το 1913 η παλιά Μακεδονία χωρίστηκε σε 4 μέρη εκ των οποίων πήρε ένα και η Σερβία τότε.
    Έχω κουραστεί με τους Γκρίζους λύκους τους, UÇKάδες τους Χρυσαυγίτες και κάθε λογής ακροδεξιούς με τους χάρτες τους και τα βιβλία που πουλάνε.
    Στο φινάλε άμα θέλουνε, να πάνε να πολεμήσουνε μεταξύ τους, όλοι αυτοί οι πολεμοχαρείς κι όποιος κερδίσει να του δώσουμε ένα Μουντιάλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαζι σου κωστη...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.