του ακτιβιστή

Σύναξη σε παραλιακό εξοχικό κέντρο της Μηχανιώνας πραγματοποίησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Τσαμασλής χθες, με την ευκαιρία των γενεθλίων του και με καλεσμένα στελέχη του συνδυασμού του (εκλεγμένα και μη) αλλά και τα μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν. Δημοκρατίας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωστοποίηση της πρόθεσης του να διεκδικήσει την δημαρχία στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.
Φροντίσαμε να έχουμε τις απόψεις του αυτοδιοικητικού στελέχους σχετικά με την κατάσταση  στον Δήμο Θερμαϊκού αλλά και τις προοπτικές της υποψηφιότητάς του.
Ο κ. Τσαμασλής θεωρεί τραγικό για τον Θερμαϊκό το ύψος των δημοτικών τελών, που είναι όπως λέει από τα υψηλότερα σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης, σε αντιστοιχία με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη. Κατηγορεί τη διοίκηση για την χείριστη αποκομιδή που κατατάσσει τον δήμο στους πλέον βρώμικους δήμους της χώρας, μέμφεται τη διοίκηση για τους υποφωτισμένους δρόμους, για το οδικό δίκτυο αλλά και για την υδροδότηση που γίνεται, όπως καταγγέλει, από αρδευτικές γεωτρήσεις.
Είναι βέβαιος πως η οικονομική κατάσταση του δήμου δεν είναι τόσο εύρωστη, όπως από τη διοίκηση περιγράφεται, καθώς θεωρεί πως τα 12,5 εκατομμύρια πλεόνασμα είναι καθαρά λογιστικό και όχι πραγματικό.
Πιστεύει πως απέδωσε η ακολουθούμενη από τον ίδιο τακτική  της δημιουργικής αντιπολίτευσης που ακολούθησε πιστά τα προηγούμενα χρόνια έναντι της διοίκησης. Η δημιουργική αλλά άτονη αντιπολίτευση, για την οποία έχει κατηγορηθεί ακόμα κι από στελέχη της παράταξής του, πιστεύει πως απέδωσε καρπούς καθώς βλέπει να χάνει φίλους, κι υποστηρικτές στην τοπική κοινωνία, ο αντίπαλός του δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης.
Προβλέπει ότι θα κερδίσει τις εκλογές και προσβλέπει κυρίως σε νέους συνεργάτες, που μπορεί να μην διαθέτουν αυτοδιοικητική ενασχόληση αλλά έχουν επγγελματικό background και επιθυμία για βελτίωση του τόπου. Επικαλείται αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης που του δημιουργεί αισιοδοξία αλλά και την αποδοχή που διαπιστώνει πως έχει στους δημότες του Θερμαϊκού.
Ως ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία της αισιοδοξίας του αξιολογεί την προσάρτηση στελεχών  (όπως ισχυρίζεται)   που προέρχονται από την παράταξη Μαυρομάτη, την διαφορετική πολιτική συγκυρία (άνοδος των ποσοστών της δεξιάς σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις), την αποδυνάμωση των αντιπάλων του, λόγω παραιτήσεων αλλά και τα δύο μεγάλα προβλήματα (LED και Σύμβαση καθαριότητας με ιδιώτη) που είναι βέβαιος πως θα ταλαιπωρήσουν τη διοίκηση Μαυρομάτη έως και τις εκλογές.
Για το πρώτο μας πληροφόρησε πως υπάρχει σε εξέλιξη κατάθεση για την υπόθεση, από τον ίδιο αλλά και από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεως στον εισαγγελέα, σχετικά με τον διαγωνισμό που "πελαγοδρομεί" και αναμένει την τελική απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Για το δεύτερο πιθανολογεί πως δεν θα επιλυθεί το ζήτημα γιατί και η απόκτηση των απορριμματοφόρων καθυστερεί αλλά γιατί και η σύμβαση με τον ιδιώτη δεν έχει διευθετηθεί αλλά και γιατί η ανάθεση τμήματος της καθαριότητας σε ιδιώτη με διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προϋπολογισμού 454.449,09€ (με ΦΠΑ) δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που κλήθηκε να επιλύσει καθώς ελέγχεται η νομιμότητά της από του Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.
Στα άμεσα σχέδιά του είναι και διανείμει τις επόμενες μέρες, ενημερωτικό έντυπο στα σπίτια με το οποίο θα ενημερώνει για τα δημοτικά τέλη και την κακή ανταπόδωση δημοτικών υπηρεσιών.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. τσαμασλής; Καλά δεν συνταξιοδοτήθηκε αυτός; Εχει πλάκα να θέλει να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος...
    Γιατί ο κόσμος δεν λέει πια "μην είδατε τον Παναγή" αλλά "μην είδατε τον τσαμασλή"....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τόσο σίγουρος ότι οι δυσαρεστημένοι δημότες θα ψηφίσουν αυτόν; Ας πείσει πρώτα τους χωριανούς του που τους γύρισε την πλάτη και αν εκεί πάρει την πρωτιά τότε θα έχει κάποια ελπίδα. Όσο για τα πρώ στελέχη του Μαυρομάτη που τον πλαισίωσαν είναι σίγουρος πως θα τον φέρουν τον ίδιο αριθμό ψήφων; Είναι βέβαιο πως ο Μαυρομάτης θα τους αντικαταστίσει με νεότερους και άφθαρτος. Ο Μαυρομάτης δεν είναι χθεσινός ούτε εύκολος αντίπαλος και το πολιτικό παρελθόν του κ. Τσαμασλή δεν είναι στρομένο με ροδοπέταλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας τον ψηφίσουν κάποιοι πρώτα απ΄την παράταξή του και βλέπουμε για άλλους... Poor tsamaslis !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.