του ακτιβιστή

Ευρεία σύσκεψη παραγόντων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο GOLDEN STAR HOTEL, στην Περαία, με την ονομασία "Ημερίδα για την Τουριστική Ανάπτυξη στο Δήμο Θερμαϊκού".

Η σύσκεψη που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Θερμαϊκού, την ΤΕΘ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ήταν προσανατολισμένη στις συνθήκες και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του τουρισμού στον Θερμαϊκό. Και προς αυτό έτειναν όλες οι τοποθετήσεις και προβληματισμοί που ετέθησαν από τους ομιλητές.


Την εκδήλωση συντόνισαν οι κκ Γιώργος Ματζανάρης και Μανώλης Βεργίδης, Πρόεδρος κι Αντιπρόεδρος της ΤΕΘ αντίστοιχα.

Την ημερίδα άνοιξε τοποθέτηση του εκπροσώπου της εκκλησίας π. Αθανάσιου Χύτα.

Ακολούθησε χαιρετισμός της αντιπεριφερειάρχου κας Βούλας Πατουλίδου που διάβασε η κα Πουλουκτσή εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Η τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη περιέγραψε με ρεαλιστικό τρόπο την  Αφού τόνισε την σημασία που έχουν για την ανάπτυξη το τεράστιο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών με την προσάμμωση αλλά και η επίλυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης με την διευθέτηση των ρεμάτων στην περιοχή του πρώην δήμου Θερμαϊκού, απέδωσε κυρίως τις καθυστερήσεις στην πρόοδο των περισσοτέρων έργων κυρίως στην ελληνική γραφειοκρατία. Τέλος κάλεσε σε μια "ΣΥΜΜΑΧΙΑ" όπως αποκάλεσε την αναγκαία συνεργασία Δήμου, πολιτών αλλά και επαγγελματιών τουρισμού (κυρίως ενοικιαστών αιγιαλού) για την καλύτερη δυνατή εικόνα καθαριότητας στο θαλάσσιο μέτωπο κυρίως αλλά και γενικότερα.
κατάσταση που υπάρχει και που αν δεν αλλάξει θα λειτουργεί με χαρακτηριστικά τροχοπέδης για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας. Και ανέφερε συγκεκριμένα την έλλειψη ενός κεντρικού οδικού άξονα που θα εγγυάται την ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών - τουριστών στο Δήμο Θερμαϊκού. Δεν μπορεί, όπως είπε, να εξυπηρετούνται οι μετακινήσεις με ένα οδικό δίκτυο που χρονολογείται από το 1952 και χαρακτηρίζεται ως δρόμος "σκοτώστρα" (αναφέρθηκε στην ΕΟ27, Περαία - Μηχανιώνα). Αρνητικό για την ανάπτυξη χαρακτήρισε την έλλειψη υδάτινων πόρων και την μη υδροδότηση από την ΕΥΑΘ. Ανήγγειλε την εγκατάσταση πλωτών εξέδρων στη Ν. Μηχανιώνα που θα λειτουργήσουν ως μαρίνα σκαφών.


Σημαντική υπήρξε η τοποθέτηση της κας Παπία, που είναι μέλος των Δ.Σ. της ΤΕΘ αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Ξενοδόχων. Η κα Παπία κατέθεσε πέντε προτάσεις για την ανάπτυξη Θαλάσσιου και καταδυτικού, αλιευτικού, θρησκευτικού, περιβαλλοντικού και γαμήλιου τουρισμού.

Ετέθη από αρκετούς συμμετέχοντες το οξυμένο πρόβλημα της μικροεγκληματικότητας (κλοπές, καταστροφές, συμμορίες) σε συνδυασμό με την μη αποδοτική αστυνομική φύλαξη της περιοχής. Για να υπάρξει η τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΑΤ Ν. Επιβατών, που δέχθηκε την ύπαρξη αυξημένων περιστατικών βίας κι εγκληματικότητας που όμως δεν αντιμετωπίζεται για τον λόγο ότι οι παραβάτες συλλαμβάνονται αλλά αφήνονται ελεύθεροι είτε αμέσως είτε μετά από επιβολή μικρών ποινών από το δικαστικό σύστημα.

Τοποθετήθηκαν ακόμα οι κκ. Γκαγκαμάνης, Σαφλέκας και Σταυρούλα Χατζηθεοδώρου. Η τελευταία έθεσε το ζήτημα του αθλητικού τουρισμού και έθιξε την έλλειψη νόμιμων αδειών χρήσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων του δήμου, που συνέπεια έχει (όπως βεβαίωσε και ο κ. Γκαγκαμάνης) να μεταφέρονται τουρίστες που επιθυμούν να αθληθούν σε γηπεδικές εγκαταστάσεις εκτός δήμου Θερμαϊκού.

Τον λόγο έλαβαν και αρκετοί τουριστικοί πράκτορες που παραβρέθηκαν.

Τα μέλη της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού, ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες και δήλωσαν πως θα εξετάσουν σοβαρά τις κατατεθέντες στην ημερίδα προτάσεις.

Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Golden Star.




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.