Μια φωνή που την έκανε γνωστή στα πέρατα του κόσμου και μια αξιοζήλευτη καριέρα… Η «Βασίλισσα της Σόουλ» Αρίθα Φράνκλιν, που έφυγε σήμερα σε ηλικία 76 ετών, γνώρισε την απόλυτη επαγγελματική καταξίωση και θεωρείται η καλύτερη «φωνή» της ιστορίας των ΗΠΑ.
Η ζωή της, όμως, δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα… Οι γονείς της χώρισαν το 1948, μετά από έντονη φημολογίαγια συζυγικές απιστίες και η μητέρα της μετακόμισε μακριά από την οικογένεια με τον γιο της από προηγούμενο γάμο.
Μόλις μερικά χρόνια αργότερα, η μητέρα της πέθανε.
Η νεαρή τότε Αρίθα είχε, όμως, άλλα μητρικά πρότυπα, μεταξύ των οποίων και η Mahalia Jackson, μια από τις γνωστότερες τραγουδίστριες γκόσπελ.
Στον μικρόκοσμο της Αρίθα Φράνκλιν, η γκόσπελ μουσική βρισκόταν πάντοτε σε πρώτο πλάνο. Ο πατέρας της Κλέρενς Λαβόν Φράνκλιν ήταν ιερέας και τα «πύρινα»κηρύγματά του τον είχαν κάνει τότε αρκετά γνωστό, με αποτέλεσμα να επισκέπτονται το Ντιτρόιτ όπου βρισκόταν η εκκλησία του τραγουδιστές όπως οι Τζάκι Γουίλσον και Σαμ Κουκ.
Η Αρίθα Φράνκλιν συνόδευε τον πατέρα της και άλλους τραγουδιστές σε μουσικά τουρ από μικρή ηλικία ενώ λίγο καιρό αργότερα κυκλοφόρησε και το πρώτο της άλμπουμ «The Gospel Soul of Aretha Franklin».
Τα ταραχώδη παιδικά της χρόνια και η αστάθεια στο σπίτι της σημάδεψαν την Αρίθα, που απέκτησε δύο παιδιά πριν καλά-καλά γίνει 15 ετών.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.