Ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς η χθεσινή, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, για χιλιάδες μαθητές κι εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα. Έτσι και στο Δήμο Θερμαϊκού, το πρώτο κουδούνι χτύπησε, με τους επίσημους αγιασμούς να πραγματοποιούνται σε όλα τα σχολεία.

Στις τελετές παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, αλλά και μέλη της Διοίκησης, που με την παρουσία τους, αλλά και την κάθε δυνατή προσπάθεια που κατέβαλλαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε οι σχολικές μονάδες του Δήμου να είναι έτοιμες να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, επέδειξαν τη στήριξή τους στον τομέα της Παιδείας.

Μια στήριξη που αποτυπώνεται στην επίμονη δουλειά, που οδήγησε στη συνολική αναβάθμιση – λειτουργική και αισθητική – αιθουσών διδασκαλίας, χώρων υποδοχής και υγιεινής, αλλά και στη σταθερή εξέλιξη των εργασιών που υλοποιούνται για την κατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του 9ου Νηπιαγωγείου Περαίας. Παράλληλα, σε πρόγραμμα χρηματοδότησης εντάχθηκαν 20 σχολεία, στα οποία θα πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής και συντήρησης τόσο στα κτίρια, όσο και σε αύλειους χώρους, ενώ μετά την ενεργειακή αναβάθμιση δύο σχολείων του Δήμου, άλλα τρία παίρνουν σειρά, μετά την ένταξή τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ευτυχές νέο αποτελεί και η ολοκλήρωση των εργασιών και η λειτουργία, για πρώτη φορά φέτος, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θερμαϊκού στη Ν. Κερασιά, που έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο και εύλογο αίτημα των πολιτών και να διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτης, ευχήθηκε «από καρδιάς στα αγαπημένα μας παιδιά και τους αγαπητούς καθηγητές υπέροχη χρονιά, ευτυχισμένη χρονιά, καρπερή σχολική χρονιά!», διαβεβαιώνοντας, ότι ο Δήμος θα στέκεται πάντα αρωγός στα αιτήματα των εκπαιδευτικών, παρέχοντας κάθε βοήθεια στην ομαλή διεξαγωγή του έργου τους προς όφελος της σχολικής κοινότητας.






Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.