Νομίζουμε ότι μάλλον είναι συμπτωματικό πως σε δύο σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης   έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες, έξαρση βίας με συμπλεκόμενους μαθητές.
Θα λέγαμε πως τα γεγονότα προκλήθηκαν εξ ασήμαντης αφορμής, για τους σώφρονες, αλλά για "σοβαρότερους λόγους" για τους .... άλλους.
Στο ΕΠΑΛ Επανομής συνεπλάκησαν ομάδες μαθητές την περασμένη Πέμπτη, έξω από το σχολείο. Πέσανε σφαλιάρες και μπουνιές, ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Αιτία της σύρραξης οι διαφορετικές (κ)οπαδικές  ποδοσφαιρικές προτιμήσεις.
Δυστυχώς την μερίδα αυτής της νεολαίας ουδόλως απασχολούν τα μνημόνια, η κρίση, η ανεργία, οι μισθοί των 300 €. Αλλά φαίνεται πως είναι σφόδρα προβληματισμένη με το ποιος μπαρίστας κάνει τον καλύτερο καφέ και ποια ομάδα θα κερδίσει στον αγώνα της Κυριακής.
Οι αποβολές "έπεσαν" στους ταραξίες, αλλά αμφιβάλλουμε αν θα τους συνετίσουν ....

Ξύλο έπαιξαν - όπως πληροφορούμαστε από εδώ - και μαθητές, λίγα χιλιόμετρα βορειότερα, την Παρασκευή, στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες μία ομάδα μαθητών την ώρα που παίζανε στον προαύλιο χώρο του Λυκείου, τσακώθηκαν και πιάστηκαν στα χέρια.Άγνωστη παραμένει η αφορμή και η αιτία της σύρραξης. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο επεισόδιο συμμετείχαν και εξωσχολικοί.
Ως αποτέλεσμα των βίαιων επεισοδίων δύο μαθητές να τραυματίστηκαν και ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Προφανώς πάντοτε η νεολαία ήταν, είναι και θα είναι οξύθυμη. Δεν πιστεύουμε πως οι σχολικοί χώροι είναι ή θα μπορούσαν να γίνουν τέλεια αποστειρωμένοι από διαπληκτισμούς, κόντρες και ίσως από μέτριου βαθμού οξύτητα. Τα όποια επεισόδια όμως, και η βιαιότητα στην συμπεριφορά της νεολαίας  οφείλουν να αναλυθούν σοβαρά από τους ειδικούς και η πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις λειτουργίας της.
Η έκπτωση αξιών και η προβολή λάθος προτύπων, κύρια από μια σαθρή τηλεοπτική νομενκλατούρα αλλά ως επί το πλείστον από ένα πολιτικό σύστημα - μαριονέτα σκοπιμοτήτων, λαϊκισμού, διαπλοκής και λαμογιάς, δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στο επίκεντρο των αιτιών δημιουργίας και αύξησης παρόμοιων περιστατικών.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.