Γύρισα πριν λίγο από τον τόπο της πυρκαγιάς στην Άνω Περαία. Είναι 3.30 περίπου.
Η μεγάλη εστία είναι (μάλλον ήταν) στο ρέμα στα δεξιά του δρόμου ανεβαίνοντας προς το ραντάρ.
Ο Βαρδάρης, μάλλον βορειοδυτικός άνεμος είναι ιδιαίτερα ισχυρός και αντίθετος στις συντονισμένες προσπάθειες των Πυροσβεστών, που είχαν παρουσία με περισσότερα από 10 οχήματα και πολλούς άνδρες. Τα οχήματα όσα δεν ήταν επιφυλακή στον δρόμο, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη άνοδο της φωτιάς που θα είχε άμεσο κίνδυνο για κατοικίες που βρίσκονται στα δεξιά του δρόμου ανεβαίνοντας από Περαία, ήταν διατεταγμένα γύρω από τη μεγάλη εστία την οποία κατάφεραν να ελέγξουν πριν λίγο. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε οικίες κατοίκων.
Πληροφορούμαι  πως υπάρχει σε εξέλιξη και δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά στο Φίλυρο, όπου έσπευσε άλλη δύναμη της ΕΜΑΚ. Δύο πυρκαγιές με τέτοια ένταση ανέμου είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Η αίσθηση που έχω είναι πως η φωτιά στην Περαία ελέγχεται αυτή τη στιγμή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.
Περιττό να σημειώσουμε την έντονη ανησυχία των κατοίκων που μένουν στην περιοχή.
Είναι άγνωστη η αιτία που προκάλεσε την φωτιά, αλλά εικάζεται πως προήλθε είτε από σπίθες καμινάδας, είτε από σπινθήρα καλωδίου. Ο χρόνος έναρξής της δεν συνηγορεί για πρόκλησή της εξαιτίας καύσης καλαμιών.
Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά.





Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.