Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας αύριο, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, λόγω της διεξαγωγής εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα του εκλέγειν έχουν τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που ανήκουν οργανικά σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και σε Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) της χώρας, καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα των εκλογέων. Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Γνωμοδότηση ΝΣΚ 32/2011).


Παράλληλα στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι δάσκαλοι όλης της χώρας την ερχόμενη Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018. Συγκεκριμένα η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) προχωρά σε 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου. Οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν και κινητοποίηση -πορεία στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας «την άμεση πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και με κυρίαρχο κριτήριο την προϋπηρεσία, καθώς και τη διασφάλιση των ίσων δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν θα μπορούσαν να γίνουν οι εκλογές κάποιο Σάββατο; Λέμε τώρα ....


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Ναι θα μπορούσαν οι εκλογές να γίνουν κάποιο Σάββατο!! Αλλά δεν καθορίζουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί την ημέρα των εκλογών!! Αυτό καθορίζεται άνωθεν!! Γι αυτο καλύτερα θα είναι να λείπουν τα σχόλια,οι χαρακτηρισμοί και όλα τα συνεπακόλουθα!! Προσωπικά εγώ που θα είμαι και σε εφορευτική επιτροπή θα δουλέψω όλη μέρα μέχρι αργά το βράδυ!! Δεν είναι πάντα όλα όπως φαίνονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αρχιτεμπέληδες δημόσιοι "υπάλληλοι" που πιστεύουν πως επιτελούν "λειτούργημα". Για το ότι δεν μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά πιστεύουν πως όλοι φταίνε εκτός από τους ίδιους. Θα "στενοχωρηθούμε" νομίζουν μετά, γιατί τους έγινε περικοπή στις αποδοχές τους. ΟΥΣΤ κι΄ακόμη παραπέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς 10:36

    Κυρία μου όσο και να προσπαθείτε, δεν θα μας πείσετε πως δεν είστε όλοι οι εκπαιδευτικοί του ιδίου φυράματος με το συνδικάτο σας. Το συνδικάτο σας που "θεσμοθετεί" τις κάθε είδους κοπάνες σας και τις οποίες ανελλιπώς όλοι σας τηρείτε με μεγάλη συνέπεια.
    Και αφήστε κατά μέρος τις "εντολές" για το αν θα λείπουν τα σχόλια και ό,τι θα ήθελαν να γράψουν οι σχολιαστές.
    Όσο για το αν είστε στην εφορευτική επιτροπή, κανένας μας δεν δίνει δεκάρα, αφού ούτως ή άλλως σας έχουμε πληρώσει ΚΑΙ την σημερινή μέρα-κοπάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.