Γίναμε μάρτυρες, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού, μιας ακόμη προσπάθειας σύσσωμου του Γυμναστικού Ομίλου Αίαντα Θερμαϊκού να διεκδικήσουν το αυτονόητο.
Την συνέχιση λειτουργίας και την εξεύρεση στέγης ενός ιδιαίτερα επιτυχημένου αθλητικού σωματείου, που είναι αθλητική φωλιά για περισσότερα από 200 παιδιά. Παιδιά που προπονούνται, κυριολεκτικά οπουδήποτε, μετά την εκδίωξή τους από τον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου Περαίας πριν περίπου ένα χρόνο. Ενός συλλόγου που έχει να επιδείξει μεγάλες αθλητικές επιτυχίες. Ενός συλλόγου που πρωταγωνιστεί στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ενόργανης και τραμπολίνο. Και ενός συλλόγου που με την αθλήτριά του Αντωνία Σακελλαρίδου έχει φέρει στον Δήμο μας  ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ, ένα ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ και πρόσφατα ένα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στα αντίστοιχα επίσημα πρωταθλήματα  ΝΕΩΝ.


ΑΣΤΕΓΟΣ Ο ΑΙΑΣ

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση της Προέδρου του Αίαντα κας Σταυρούλας Χατζηθεοδώρου στη χθεσινή συνεδρίαση, όταν κάλεσε όλους τους αυτοδιοικητικούς επαΐοντες να πάρουν θέση και να προτείνουν λύσεις για την στέγαση του συλλόγου, πέρα από τα συνηθισμένα ευχολόγια στα οποία συνήθως επιδίδονται: "Ο μοναδικός σύλλογος, γέννημα θρέμμα του Δήμου μας, με τόσες διακρίσεις και τόσο έντονη κοινωνική παρουσία στα δρώμενα….είναι ΑΣΤΕΓΟΣ…."

Δεν γνωρίζαμε μέχρι χθες ότι σε ορίζοντα ενός και πλέον χρόνου (όπως αντιληφθήκαμε από τις τοποθετήσεις μελών της διοίκησης) θα υπάρξει μόνιμη και διαχρονική λύση. Έχει δρομολογηθεί από τη διοίκηση Γιάννη Μαυρομάτη, μετά από παραχώρηση 10 στρεμμάτων και την δέσμευση του δημάρχου  να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του '19 κανδύλιο ύψους 200.000 €, ώστε να υλοποιηθεί η κατασκευή ενός σύγχρονου ΦΟΥΣΚΩΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ σε όμορη περιοχή με τα γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ξενίου Διός.

Η έκκληση όμως της Προέδρου του Αίαντα, η παρουσία της οποίας συνοδεύτηκε από τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου αλλά και πλήθους των μικρών αθλητών που ήταν ντυμένοι με τις αθλητικές στολές του συλλόγου, ήταν να υπάρξει λύση άμεση με σαφές χρονοδιάγραμμα.

Στο αίτημα αυτό εκτός από την μόνιμη λύση της κατασκευής του Φουσκωτού Γυμναστηρίου υπήρξαν και δύο προτάσεις: 1) να παραχωρηθεί ένα από τα υπάρχοντα κλειστά γυμναστήρια. Το ΔΑΚ στην Άνω Περαία, το γυμναστήριο του ΚΑΠΠΑ , ή το το ΑΙΝΕΙΑΣ.
ή 2) να μας επιτραπεί η χρησιμοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Γυμνάσιο Περαίας, όπως για 10 ολόκληρα χρόνια συνέβαινε.

Δυστυχώς από τις δημοτικές παρατάξεις στη συνεδρίαση δεν είδαμε κάποια σοβαρή και αξιόλογη πρόταση που μπορεί να επιλύσει το ζήτημα. Η προσέγγιση Τσαμασλή να δοθεί το κλειστό του ΚΑΠΠΑ, θεωρήθηκε ανεδαφική από τον Δήμαρχο που πολύ ορθά επεσήμανε πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αφού οι αθλητικοί χώροι του ΚΑΠΠΑ (ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ) προϋποθέτουν τη δυνατότητα τέλεσης αγώνων ΑμΕΑ και η μόνιμη εγκατάσταση των ειδικών οργάνων της ενόργανης και του τραμπολίνο θα προκαλούσαν αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Αναπήρων (πιθανότητα κατάθεσης προσφυγών).

Μείναμε με την εντύπωση πως για άλλη μια φορά όλοι ευχήθηκαν αλλά η μοναδική ουσιαστική πρόταση ήταν αυτή της διοίκησης που ελπίζουμε να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Ο ακτιβιστής το αμέσως προηγούμενο διάστημα είχε επισκεφθεί τους δύο χώρους που αθλούνται τα παιδιά του Αίαντα, στο κολυμβητήριο του ΚΑΠΠΑ και σε τμήμα του γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου (μετακινώντας καθημερινά όργανα μισού καιπλέον τόννου), από όπου και το φωτορεπορτάζ που συνοδεύει το ρεπορτάζ. Μάλιστα συνταντήσαμε και την πρωταθλήτρια συνδημότισσά μας Αντωνία Σακελλαρίδου, που μόλις είχε τελειώσει την προπόνησή της.









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

12 comments:

  1. Πολύ καλή η λύση του "φουσκωτού γυμναστηρίου" αν και το ποσό των 200000€ στον προϋπολογισμό του `19 θα φέρει σε αντιπαράθεση τους υπόλοιπους αθλητικούς συλλόγους του δήμου λόγω άνισης μεταχείρισης...Όσο για την προσδοκία να ξαναφιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου είναι ανέφικτη βάσει των αποφάσεων που εκδόθηκαν από την πολιτεία, τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς εποπτείας... Ευχόμαστε να εξευρεθεί ο πλέον κατάλληλος χώρος για το συμπαθές σωματείο, χώρος μόνιμος για αποκλειστική χρήση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ 700+ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω πολύ καλά ότι ούτε το υπουργείο παιδείας ούτε και κανένα άλλο υπουργείο δεν έχει εκδώσει καμία απόφαση για το θέμα αυτό. Η επιστροφή του συλλόγου μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη του σχολείου και δεν αφορά κανένα υπουργείο

      Διαγραφή
    2. ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ..ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ..ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ "ΑΛΛΑ" ΑΤΟΜΑ. ..ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;;;

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ κ. Ιβάνοβιτς,
    Ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Περαίας, επιτρέψτε μου μια μικρή διόρθωση σε διατύπωση του άρθρου σας σχετική με την «εκδίωξη» του Αίαντα από το κλειστό γυμναστήριο, η οποία, θέλω να πιστεύω, οφείλεται σε ελλειπή πληροφόρησή σας.
    Πριν η υπόθεση του χαρακτηρισμού του κτηρίου φθάσει στην Εισαγγελία (με της οποίας το παράγγελμα έγινε η αποχώρηση του Αίαντα), η Διεύθυνση του Γυμνασίου είχε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση ότι, αν το κτήριο χαρακτηριστεί επισήμως και εγγράφως ως μη σχολικό, δεν θα είχε απολύτως κανένα πρόβλημα με την παραμονή του Αίαντα ή/και όποιου άλλου αθλητικού Σωματείου του Δήμου μας κάνει χρήση της εγκατάστασης, καθώς δεν θα υπήρχε απλά γυμναστήριο (και η ευθύνη του) στην σχολική μονάδα που διαχειρίζεται. Παρεμπιπτόντως να θυμίσω ότι το εν λόγω Γυμνάσιο είναι ίσως (και φέτος) το μεγαλύτερο σε μαθητές (379) στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Αυτά τα παιδιά προφανώς, για κάποιους, δεν έχουν ανάγκη κλειστού γυμναστηρίου . . .
    Δεν είναι παραγωγικό για κανέναν μας (ως Δημότες εννοώ) η συντήρηση ψυχροπολεμικού κλίματος, χρησιμοποιώντας φρασεολογία τέτοιου είδους. Ως έμπειρος σχολιαστής των δημοτικών πραγμάτων, θα έπρεπε ίσως/επίσης να διερευνήσετε με ποιόν τρόπο ξεκίνησε η χρήση του γυμναστηρίου από τον Αίαντα προ 8-9ετίας. Η δε πρόταση επιστροφής του Αίαντα στο γυμναστήριο την οποία επισημαίνετε, αν γνωρίζατε καλύτερα το νομικό μέρος της υπόθεσης, θα καταλαβαίνατε και την ανεδαφικότητά της.
    Με τα παραπάνω δεν θέλω να υποβαθμίσω στο παραμικρό την αξία του έργου που έχει παράξει ο Αίαντας όλα αυτά τα χρόνια. Έχει τα θερμά και ειλικρινά συγχαρητήριά μου (τα οποία ισχύον και για την «πολιτική επικοινωνίας» που έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει επί του θέματος). Η δε κινητοποίηση για εύρεση στέγης ίσως να έχει και ευτυχέστερη κατάληξη για τον ίδιο, αν τελικά η Δημοτική Αρχή αποφασίσει να δημιουργήσει φουσκωτό γυμναστήριο για (υποθέτω) αποκλειστική του χρήση.
    Σε εσάς, που παρακολουθώ τις «παρεμβάσεις» σας στα κοινά για αρκετό καιρό, ταπεινά προτείνω την προσεκτικότερη ανάγνωση των γεγονότων. Τότε θα δικαιούστε το «aktivistis» και όχι το « αταβιστής»

    Φιλικά
    Κώστας Πριμεράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι απορίας άξιο πάντως γιατί υπάρξει τόσο αρνητική αντίδραση και εκδιωγμος από τα Άμεα προς έναν αθλητικό σύλλογο με τόσες επιτυχίες που θα κάνει την τιμή να συστεγαστει στον όμορφο χώρο του ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κε Πριμεράκη,
    Δεν προτίθεμαι να επιχειρηματολογήσω σχετικά με τον τρόπο που «εκδιώχθηκε» ή μη ο ΑΙΑΣ από τον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου. Μπορείτε να το κάνετε εσείς ως μέλος του συλλόγου γονέων, η Διεύθυνση του Σχολείου η διοίκηση του Αίαντα και όσοι άλλοι ενδεχομένως εμπλέκονται. Άποψή μου πάντως είναι ότι οφείλουν όλοι οι παραπάνω να συνδιαλλαγούν.
    Νομίζω πως θα έπρεπε να αντιληφθεί ο κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης του συγκεκριμένου άρθρου πως ο μοναδικός λόγος του ρεπορτάζ ήταν η πλήρης ενημέρωση αναφορικά με την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού, την Τρίτη 6/11/18.
    Αντ’ αυτού υπήρξε ο σχολιασμός σας που μου καταλογίζει το λιγότερο ελλιπή πληροφόρηση (το περισσότερο ;;;) επειδή χρησιμοποίησα τον όρο «εκδίωξη» αντί του όρου «αποχώρηση» που εσείς επιλέξατε.
    Θεωρώ πως δεν έσφαλλα χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη λέξη αν αναλογιστεί κανείς το αποτέλεσμα της απομάκρυνσης ενός συλλόγου. Γιατί πέρα από την ετοιμολογία των λέξεων υπάρχει και η ουσία των πράξεων. Όπως κι αν το ονομάσει κανείς υπήρξε απομάκρυνση ενός επιτυχημένου συλλόγου από το χώρο που για μια 10ετία στεγαζόταν. Και αυτό προκλήθηκε από ενέργειες συγκεκριμένων ατόμων ή φορέων που στηρίχτηκαν προφανώς στο γράμμα του νόμου.
    Αλλά ειλικρινά δεν θέλω να αντιδικήσω μαζί σας. Γιατί να το κάνω άλλωστε;
    Και ίσως να άφηνα αναπάντητο το σχόλιό σας αν δεν με προκαλούσε η καταληκτική προτροπή του σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να δικαιούμαι το ακτιβιστής αντί του αταβιστής.
    Λοιπόν σέβομαι την όποια άποψη έχετε εσείς ή και οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος αναγνώστης του «ακτιβιστή». Θα επιτρέψετε όμως να διατηρώ τις απόψεις μου και να τις μεταφέρω με τον τρόπο που αρμόζουν στους κώδικες που έχω και που υπηρετώ.
    Όσο για τον όρο του αταβισμού δεν αντιλαμβάνομαι με ποιον τρόπο τον εννοείτε. Τον βιολογικό, μεταναστευτικό, τον ιδεολογικό ή τον κοινωνικό αταβισμό ; Δεν φαντάζομαι να με ταυτίζετε με την μορφή του ακραίου μιμητισμού γιατί η πορεία του γράφοντος για περισσότερο από μια δεκαετία μέσω του «ακτιβιστή» μόνο αυτό δεν δείχνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς ακτιβιστή: Το άρθρο ήταν μια χαρά. Περιεκτικό, συνοπτικό και αρκούντως πληροφοριακό.
    προς κ. τζέκο:
    Παρατηρήσαμε (ο πληθυντικός πάει στα άτομα που σας σχολίασαν) , πως πήρατε τον λόγο και είπατε πως υπήρχαν προβλήματα στέγασης και προ της (καταλυτικής) απόφασής σας για την "εκδίωξη" του Αίαντα.
    Και εισπράξατε δικαίως και κεραυνοβόλα την άμεση απάντηση της προέδρου.
    Θεωρούμε πως κάνατε την εικασία πως "υπήρχαν προβλήματα", μιας και (επι)ζητάτε εναγωνίως την προσωπική σας εξιλέωση, δικαιολογώντας έτσι όσο μπορείτε την τότε απόφασή σας. Κατανοητό και εν μέρει αποδεκτό.
    Κατανοείστε όμως τώρα και τις δικές μας εικασίες σχετικά με το τι γράφατε σκυμμένος επί πολλή ώρα (και λόγω αμηχανίας ίσως;), κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης του Δ.Σ.
    Εικάζουμε λοιπόν πως υπολογίζατε τους ψηφοφόρους σας στην Περαία στις επόμενες εκλογές και τους βγάλατε μετά από επανειλημμένους υπολογισμούς όχι πλέον των…7.
    Εικάζουμε δευτερευόντως, πως γράφατε μερικές από τις 500 φορές της γραπτής (αυτο)τιμωρίας σας με το κείμενο:
    "Δεν θα ξαναπάρω βιαστικά απόφαση στην ζωή μου όπως έκανα με τον "Αίαντα", χωρίς να ρωτήσω πρώτα, αφού δεν γνώριζα!!!".
    Και κατά τρίτον εικάζουμε, πως γράφατε (και ξαναγράφατε) τους πρώτους στοίχους από την ρετρό επιτυχία των "Βορείων", "Το τζίνι", προφανώς για να αντλήσετε κουράγιο και ελπίδα για τις (επ)ερχόμενες εκλογές:
    " Μάθετέ το ! Με φωνάζουνε τζίνι,
    γιατί σ΄όλα είμαι μέσα…!".
    Όλοι μας ακούμε ευχαρίστως το τραγούδι κ. τζέκο. Όχι όμως πια εσάς…!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο κύριος Πριμεράκης θέτει το ζήτημα στη σωστή του διάσταση. πολύ σωστά. Μακάρι ο σύλλογος να έχει επιτυχίες και να προοδεύει. Τι σημαίνει όμως αυτό και μέχρι που;
    Εφαρμόστηκε λέτε (κ. Ιβάνοβιτς) το γράμμα του νόμου. και τι έπρεπε να γίνει δηλαδη, να μην εφαρμοστεί; δεν το καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να προσέξουν οι ακραιφνείς νομοταγείς, που εξωπέταξαν τον "ΑΙΑΝΤΑ", μην σκίσουν κανένα καλσόν από την πολλή συνέπεια εφαρμογής του νόμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προς 10:17: εμείς προσέχουμε (τα καλσόν), 'σεις τι τα θέλετε τα παντελόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί το πήρες τόσο προσωπικά 10:43; Γούστο σου - καπέλο σου να φοράς καλσόν.
    Και ο συνδυασμός με κοντή φουστίτσα μάλιστα είναι πάντα στην μόδα.
    Τα παντελόνια πάλι κάποιοι τα φοράμε, επειδή έχουν τσέπες και δεν θέλουμε να ξεχάσουμε να βάλουμε σ΄αυτές το (δαγκωτό πάντα!) ψηφοδέλτιο για τον κ. τζέκο στις επόμενες εκλογές...!

    (Σιγά ρε παιδιά, πασαρέλα το κάναμε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.