Ένα πάγιο και επιτακτικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθίσταται πραγματικότητα με την έναρξη λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Θερμαϊκού, στη Ν. Κερασιά. Μια λειτουργία που σηματοδοτείται με τα εγκαίνιά του, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 8.30 π.μ., στο χώρο των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων του παλαιού Δημοτικού του οικισμού.  

Αναγνωρίζοντας το κενό που δημιουργείτο από την έλλειψη ενός Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή του Δήμου και σε ανταπόκριση εκκλήσεων του Σωματείου ΑΜΕΑ Παναγία Φανερωμένη και του Συλλόγου Ανατολή, η Διοίκηση Θερμαϊκού έσπευσε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την κάλυψή του. Τη δικαίωση των προσπαθειών έφερε η απόφαση ίδρυσης της δομής, σύμφωνα με το ΦΕΚ δημοσίευσης 2540/τΒ΄/18-08-2016.

Μετά δε, από μια σειρά συντονισμένων ενεργειών της Διοίκησης του Δήμου: εκπόνησημελέτης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, έγκρισή της, δημοπράτηση του έργου, προϋπ. 101.285,95 ευρώ, εκτέλεσηεργασιών πέραν των προβλεπόμενωνκαι προμήθειαεπιπλέον εξοπλισμού, λόγω μη επάρκειας του απεσταλμένου από το Υπουργείο, καθώς και αναζήτηση πολύτιμων δωρεών από εταιρείες, επαγγελματίες, Σωματεία, αλλά και μεμονωμένους πολίτες, το Σχολείο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους μαθητές.

Αναφερόμενη στη νέα δομή, η Προϊσταμένη, κα. Μαρία Φαλακίδου, επεσήμανε ότι: «επιδιώκεται η αυτονομία και η πραγματική κοινωνικοποίηση των παιδιών, ενώ με τη στελέχωση με Ειδικό Εκπαιδευτικό προσωπικό προσφέρονται στους μαθητές/τριες όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες που έχουν ανάγκη, εντός ενός περιβάλλοντοςδομημένουκαι σταθερού, που εξασφαλίζει στους μαθητές ηρεμία και ασφάλεια και μέσω προγραμμάτων ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπου η μάθηση συντελείται συχνά μέσα από ευχάριστες και πρακτικές δραστηριότητες.Λόγοι που καταδεικνύουν το σπουδαίο έργο που επιτελείταικαι την αναγκαιότητα λειτουργίας του, προκειμένου να εξασφαλίσουμε στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ποιότητα στην εκπαίδευση και στη ζωή τους».


Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, από την πλευρά του, τόνισε: «ΗΔιοίκησή μας, συναισθανόμενη το χρέος της απέναντι στη νέα γενιά, από την έναρξη της θητείας της, ρίχνει ιδιαίτερο βάροςστον τομέα της παιδείας, δρομολογώντας και υλοποιώντας έργα, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις, πραγματοποιώντας παρεμβάσεις και προσπαθώντας να εξασφαλίσει τις συνθήκες για μια απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία, με τακαλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Προεκλογικές δεσμεύσεις, που πραγματοποιούμε μία προς μία και τις οποίες, ενδεικτικά, επιβεβαιώνουν:
1.  Η διεκδίκηση και έγκριση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»για παρεμβάσεις συντήρησης στις σχολικές μονάδες του Δήμου, ποσού 528.000,00 ευρώ.
2.  Η ανέγερση του 5ου Δημοτικού και η αποπεράτωση του 9ου Νηπιαγωγείου Περαίας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου πέντε (5) εκατ. ευρώ, με την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.
3.  Η ίδρυση Γυμνασίου στο Μεσημέρι.

4.  Και βέβαια η ίδρυση και λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Κερασιά, έργου εξαιρετικής σημασίας, που στοχεύει να αμβλύνει τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες, επιδεικνύοντας το πιο ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου μας. Άλλο ένα έργο που το ΄παμε και το κάναμε!».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

5 comments:

  1. Για να δούμε θα πάρει αυτό το νέο σχολειό καινούργιο φωτοτυπικό ή θα πάρει και αυτό ένα από αυτά που έδωσε ο Δήμος με 1.000.000 σελίδες στην καμπούρα τους .... Ρε λαμογια από τα σχολειά κλέβεται χρήματα .... ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα υλικά δεν τα δίνει ο Δήμος , οι σχολικές επιτροπές κάνουν τις προμήθειες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσοι γνωρίζουν και δεν μιλάνε είναι υπεύθυνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν το πίστευα ... έκανα έλεγχο στο μηχάνημα του σχολείου μου .... 600.000 αντίγραφα ... Ας επέμβει κάποιος ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντωνάκη για σένα βαράνε οι καμπάνες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.