Στρογγυλό τραπέζι εργασίας για το παραλιακό μέτωπο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, 7μμ., στον κοινωνικό χώρο «Οικόπολις» (Πτολεμαίων 29Α, 5ος όρ.), με πρωτοβουλία της αυτοδιοικητικής κίνησης «Οικολογία Αλληλεγγύη».

Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έχει ήδη εξαγγείλει έναν νέο σχεδιασμό για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας σε πρώτο επίπεδο προτάσεις των αρμόδιων Δήμων και ορισμένων φορέων. Ωστόσο, καθώς δεν έχει προχωρήσει η ανοιχτή διαβούλευση και οι κατευθυντήριες γραμμές αυτού του νέου σχεδιασμού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές στο κοινό της πόλης, θα πρέπει να γίνει κάποιο συνεκτικό σχέδιο και όχι μια συρραφή προτάσεων.
Στρογγυλό τραπέζι για το παραλιακό μέτωπο(Θερμαϊκός, πάρκα, λιμάνι, απόβλητα, κυκλοφορία)Tην Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, 7 μμ., στον κοινωνικό χώρο «Οικόπολις»(Πτολεμαίων 29Α, 5ος όρ.)
το θέμα αφορά τη "βιτρίνα" της πόλης, αλλά και την ουσιαστική επικοινωνία της με τη θάλασσα, η Οικολογία Αλληλεγγύη διατυπώνει τη δική της πρόταση, στηριζόμενη στις αρχές της οικολογίας, της πολεοδομικής και κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης αλλά και της βελτίωσης της ποιότητας των νερών του Θερμαϊκού και της ζωής των πολιτών. Επάνω σε αυτές τις αρχές μπορούν να προσαρμοστούν και στοιχεία για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και τη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας.

Έτσι, θα εξεταστούν ζητήματα όπως η σύνδεση και ο χαρακτήρας των πράσινων χώρων του παραλιακού μετώπου (ακτή Σοφούλη, νέα παραλία, πλ. ΧΑΝΘ, πλ. Λ. Πύργου, πλ. Αριστοτέλους, πλ. Ελευθερίας), η σύνδεσή τους με πράσινους χώρους του εσωτερικού της πόλης, η διαμόρφωση της Λ. Νίκης, η αξιοποίηση ελεύθερων χώρων από το λιμάνι και τον εμπορευματικό (παλιό) σιδηροδρομικό σταθμό, η δυνατότητα κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος σε ανακατασκευασμένο κτήριο του αρχικού σιδ. σταθμού που είχε σχεδιάσει ο Αριγκόνι, η δυνατότητα ενοποίησης και ο χαρακτήρας της περιοχής των "Λαχανόκηπων", οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις εκβολές Δενδροποτάμου και η σύνδεση με την περιοχή Καλοχωρίου και εκβολών Γαλλικού Ποταμού. Αλλά και οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η θαλάσσια συγκοινωνία, η ρύπανση του Θερμαϊκού, οι αποχετευτικές απορροές και άλλα συναφή ζητήματα. 

Προσκεκλημένοι εισηγητές:
  • Γιουτίκας Κ., Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας,
  • Παππάς Αθ., Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος & Καθαριότητας Δήμου Θεσσαλονίκης,  
  • Ζάγκας Θ., Πρόεδρος Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ,
  • Καλογήρου Ν., Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ,
  • Στυλίδης Ι., Αν. Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Παν. Θεσσαλίας,
  • Αλβανού Λυδία, Βιολόγος, εκπρόσωπος Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου
  • Μαριόγλου Κ., Εκπρόσωπος Κίνησης 136
  • ΕΥΑΘ-ΟΛΘ (διοίκηση-εργαζόμενοι)
Διοργάνωση: «Οικολογία Αλληλεγγύη»



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.