Σύσσωμος ο μηχανισμός του Δήμου συνεχίζει τη μάχη με το χιονιά


Επιστρατεύοντας προσωπικό, δημοτικά και μισθωμένα μηχανήματα και έχοντας συμμάχουςτις εθελοντικές ομάδες (ΟΦΚΑΘ, ΕΘΟΠΑΚ, ΕΘΟΠΑΚΕ και Κυνηγετικό Σύλλογο Επανομής), συνεχίζεται και σήμερα, για τέταρτη μέρα, η μάχη για την αντιμετώπιση των συνεπειών, που άφησαν στο πέρασμά τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημέρων.

Παρά την ένταση των φαινομένων, με το χιόνι να ξεπερνάει ακόμα και το ένα μέτρο σε κάποιες περιοχές και τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβλήθηκαν, που δεν έπαυσαν ούτε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Προσπάθειες, προκειμένου να παραμείνουν ανοικτοί οι κεντρικοί οδικοί άξονες, να διανοιχθούν όσοι δρόμοι έκλεισαν από την έντονη χιονόπτωση, να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες ανθρώπων σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα, καθώς και η μετακίνηση νεφροπαθών σε κέντρα αιμοκάθαρσης με τρία (3) οχήματα 4χ4, αλλά και να πραγματοποιηθούν απεγκλωβισμοί σε διάφορες περιοχές. 

Στον αγώνα «ρίχτηκαν» είκοσι (20) και πλέον δημοτικά και μισθωμένα μηχανήματα έργου (βυτιοφόρα, JCB, GCD, γκρέιντερ, αλατιέρες, φορτωτές), που εργάζονταν σε αμείωτους ρυθμούς, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου και τα οποία συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους, διευκολύνοντας το έργο του Δήμου.

Μετά τις εντατικές και ακατάπαυστες προσπάθειες των προηγούμενων ημερών, οι κεντρικοί οδικοί άξονες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα είναι αυτή τη στιγμή ανοικτοί και πλήρως προσβάσιμοι και για την κυκλοφορία των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, ενώ το ίδιο ισχύει, σε μεγάλο σταθμό και για τους δεύτερης προτεραιότητας δρόμους – κάθετους προς τους κεντρικούς, οι οποίοι έχουν επίσης καθαρισθεί. Σειρά έχουν λάβει, πλέον και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές και οι αγροτικοί δρόμοι, οι οποίοι βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως.

Τόσο η αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, όσο και όλες οι υπόλοιπες Υπηρεσίες και εμπλεκόμενοι φορείς, μαζί με τις εθελοντικές ομάδες και το πλήθος εθελοντών συνεχίζουν για τέταρτη μέρα να συντελούν τα μέγιστα, προκειμένου να υπάρξει η πλήρης και όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση όλων των προβλημάτων που προκάλεσε η επέλαση του χιονιά.

Για την αναφορά προβλημάτων, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθημερινότητας & Πολιτικής Προστασίας στα τηλέφωνα:

  • 23923 30055 (εργάσιμες ώρες)
  • 6975 107.233 (Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Φεστερίδης)











Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. ελεος με τα δελτια τυπου, η πραγματικοτητα ομως ειναι τραγικη.δεν αρκει να περασουν μια φορα τα μηχανηματα πρεπει να ξαναπερνανε γιατι δημιουργουνται απο τον αερα σωροι χιονιου. το Μεσημερι το ξεχασατε,ο δρομος προς Επανομη εχει πολλα επικινδυνα τετοια σημεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολλη δουλεμα με τα δελτια τυπου. η κατασταση ειναι τραγικη.μονο απο κεντρικους δρομους περασαντα μηχανηματα αλλα πρεπει να ξαναπερασουν γιατι οι δρομοι γλυστρανε επικινδυνα και εχουν ανεμοσουρια. σε ολους τους αλλους δρομους τιποτα εκτος απο τους"δικους" τους δρομους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια φορά δεν έκανε εγκαίνια ο Μαυρομάτης, για την επερχόμενη κακοκαιρία και όλα πήγαν στραβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.