Ένας ιδιότυπος ρατσισμός ποτισμένος με νοσηρές δεισιδαιμονίες έχει απλωθεί στην Αφρική.

Πρόκειται για το κυνήγι των Αλμπίνων.

Αλμπίνοι (από το λατινικό albus=λευκό) είναι συνάνθρωποί μας που εξ αιτίας κάποιας γονιδιακής μετάλλαξης δεν έχουν μελανίνη στο δέρμα τους. Αυτοί οι άνθρωποι υφίστανται έτσι χρόνιες δερματοπάθειες με κίνδυνο ακόμη και για την ίδια τη ζωή τους.Πόσο μάλλον που έτυχε να γεννηθούν εκεί που ο ήλιος τους ταλαιπωρεί ιδιαίτερα.

Στην Αφρική όμως δε τους φτάνει αυτή η κακοτυχία αλλά πρόσθετα έχουν να αντιμετωπίσουν τις δεισιδαιμονίες καθυστερημένων συμπατριωτών τους εκεί στην μακρινή Τανζανία.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχει επικρατήσει η άποψη ότι "φίλτρα" από δέρμα αλμπίνων φέρνουν τύχη. Έτσι ξεκίνησε εδώ και χρόνια ένα κυνήγι που ώς σήμερα έχει σκοτώσει περισσότερους από 60 αλμπίνους, μεταξύ αυτών και δεκάδες παιδιά, και έχει ακρωτηριάσει εκατοντάδες.

Πρόσφατα συνελήφθησαν και πρόκειται να δικαστούν κυνηγοί που κατηγορούνται για δολοφονίες αλμπίνων.

Στην Τανζανία, στο Μπουρούντι, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, οι αλμπίνοι ζούσαν ανέκαθεν δακτυλοδεικτούμενοι, στο περιθώριο. «Δεν μας θεωρούν ανθρώπινα πλάσματα», λέει η Αντζελίνα Τσούμα, ταμίας του Συλλόγου των Αλμπίνων. «Και επιπλέον, τώρα, θέλουν να μας σκοτώσουν σαν ζώα».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.