Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι προσφέρουν αμοιβή ενός εκατομμυρίου δολαρίων (754.250 €) για πληροφορίες σχετικά με τον γιο του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, που τον χαρακτηρίζουν ως αναδυόμενο πρόσωπο του εξτρεμισμού.

Η θέση του Χάμζα Μπιν Λάντεν, που χαρακτηρίζεται και με την επωνυμία  "εστεμμένος πρίγκιπας της τζιχάντ", έχει γίνει αντικείμενο εικασιών επί χρόνια με αναφορές ότι ζει στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν, στη Συρία ή σε κατ 'οίκον περιορισμό στο Ιράν.Ο Χάμζα, θεωρούμενος ως ο ευνοούμενος γιος -δηλαδή ο επιλεγμένος διάδοχος- του Οσάμα μπιν Λάντεν, ιδρυτή της Αλ Κάΐντα, στον οποίο επιρρίπτεται η ευθύνη για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, φιγουράρει ήδη στην αμερικανική μαύρη λίστα των προσώπων που κατηγορούνται πως ενέχονται στη διεθνή τρομοκρατία.

Από τον Αύγουστο του 2015, είχε δημοσιοποιήσει στο Διαδίκτυο αρχεία ήχου και βίντεο με τα οποία καλεί να διαπραχθούν επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων τους κι έχει απειλήσει να διαπράξει επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, ο οποίος σκοτώθηκε τον Μάιο του 2011 από αμερικανούς στρατιώτες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής διπλωματίας.

Κατά ειδικούς στις ισλαμιστικές οργανώσεις, ο νεαρός, ηλικίας σήμερα περίπου τριάντα ετών, διευθύνει την οργάνωση Άνσαρ αλ Φουρκάν, η οποία προσελκύει εδώ και μερικούς μήνες στη Συρία τους πιο σκληροπυρηνικούς μαχητές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Έγγραφα, ανάμεσά τους επιστολές που είχε μεταδώσει το Γαλλικό Πρακτορείο τον Μάιο του 2015 και αποδίδονται στον Οσάμα μπιν Λάντεν, υποδεικνύουν ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα τον προόριζε για διάδοχό του στην ηγεσία του παγκόσμιου ιερού πολέμου εναντίον της Δύσης.

Στα αρχεία του Οσάμα μπιν Λάντεν τα οποία σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές κατασχέθηκαν στην επιδρομή με την οποία εξοντώθηκε στο Πακιστάν και αποκαλύφθηκαν στα τέλη του 2017 από τη CIA συμπεριλαμβάνεται βίντεο που καταγράφει τον γάμο του Χάμζα, κατά τα φαινόμενα στο Ιράν. Αυτό είναι το πρώτο υλικό που εικονίζει τον νεαρό αφού ενηλικιώθηκε και περιήλθε στην κατοχή της Ουάσινγκτον.

Kατά τις αμερικανικές αρχές, είναι άγνωστο το πού είναι ο Χάμζα μπιν Λάντεν, αν βρίσκεται στο Ιράν, στη Συρία, ή στο Αφγανιστάν.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.