Παρέλαβε και Μετέφερε 50 Τόνους Λεηλατημένου Χρυσού 
Από τους Τρομοκράτες Τζιχαντιστές στην Συρία.

« Δίνετε το χρυσάφι ή σας εξοντώνουμε»


του Elias Marat, Ζero Hedge ,1-3-2019
Mετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

Ενώ οι εναπομένοντες θύλακοι των Τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» αντιμετώπιζαν άμεση ήττα στην βορειοανατολική Συρία, οι ΗΠΑ τους έκαναν –όπως μεταδίδεται- μια προσφορά που δεν μπορούσαν να αρνηθούν: Δώστε μας τις μεγάλες ποσότητες χρυσού που έχετε κρύψει –ή πεθαίνετε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του συριακού πρακτορείου ειδήσεων ΣΑΝΑ, οι αμερικανικές δυνάμεις προήλθαν σε συμφωνία με το «Ισλαμικό Κράτος», βάσει της οποίας η τρομοκρατική οργάνωση θα παράδιδε 50 τόνους χρυσού στην επαρχία Deir el-Zour της ανατολικής Συρίας, σε αντάλλαγμα της ελεύθερης αποχώρησης των ενόπλων τζιχαντιστών.

Το πολύτιμο μέταλλο, αξίας περίπου 2,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είχε λεηλατηθεί από το αυτό-αποκαλούμενο Ισλαμικό «Χαλιφάτο», όταν άπλωνε το βασίλειο της τρομοκρατίας του σε όλη την Συρία και το Ιράκ, κατά την περίοδο 2015-2017.

Η Τουρκική εφημερίδα Daily Sabah αναφέρει ότι τοπικές πηγές υποστηρίζουν ότι αμερικανικά ελικόπτερα έχουν ήδη μεταφέρει τον χρυσό από την αμερικανική βάση στο Κομπάνι, την πόλη υπό κουρδικό έλεγχο που βρίσκεται κοντά στα συριακά σύνορα με την Τουρκία. Μερίδιο του χρυσού διανεμήθηκε και στις κουρδικές Μονάδες Λαϊκής Προστασίας, πολιτοφυλακή που είναι το κυρίαρχο στοιχείο των συνεργαζόμενων με τις ΗΠΑ «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», (SDF. Η είδηση αυτή ακολούθησε πληροφορίες του πρακτορείου ΣΑΝΑ, ότι εντόπιοι είδαν αμερικανικά ελικόπτερα να φορτώνουν και απογειώνονται με μεγάλες κάσες χρυσού, βάρους 40 τόνων περίπου, από την περιοχή αλ-Ντασίσα, στην νότια ύπαιθρο Χασάκα, στις αρχές του μηνός. Ο χρυσός είχε λεηλατηθεί από το Ι.Κ. από την Μοσούλη, στο Ιράκ και από διάφορες πόλεις της Συρίας.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο υποστηρίζει ότι οι ηγέτες των τζιχαντιστών ήταν παρόντες για να οδηγήσουν τα αμερικανικά ελικόπτερα στα σημεία όπου ήταν αποθηκευμένος ο χρυσός, «κλείνοντας μιαν συμφωνία βάσει της οποίας η Ουάσιγκτον απάλλαξε εκατοντάδες διοικητές ομάδων τρομοκρατών και στρατιωτικών συμβούλων».

Οι πληροφορίες του συριακού πρακτορείου ειδήσεων συμπίπτουν με του «Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (SOHR), το οποίο έχει την έδρα του στην Βρετανία και το οποίο υποστήριζε ότι οι ΗΠΑ και οι Κούρδοι σύμμαχοί τους εκάλυπταν τους Τζιχαντιστές του Ι.Κ. ελπίζοντας να αποκτήσουν τα πολεμικά λάφυρά τους.

Το SOHR μετέδωσε:

Οι δυνάμεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και οι SDF εσκεμμένα δεν βομβαρδίζουν τις περιοχές που ελέγχουν οι τρομοκράτες του Ι.Κ. και οι διοικητές στο Ντέιλ ελ Ζουρ, επειδή προσπαθούν να εντοπίσουν αυτόν τον θησαυρό, αναγκάζοντας τους τρομοκράτες να αποκαλύψουν την κρύπτη του πριν συνθηκολογήσουν.

Τα συριακά και ρωσικά ΜΜΕ είχαν από πολύ καιρό υποστηρίξει, ότι, αντίθετα προς τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον ότι διεξάγει πόλεμο εναντίον των εξτρεμιστικών ομάδων, οι αμερικανικές δυνάμεις συνεργάζονται με τους τζιχαντιστές τρομοκράτες, κατά μύριους τρόπους.

Κατά την καταστροφή της κατεχόμενης από τους Ισλαμιστές συριακής πόλης Ράκα, από τις δυνάμεις του αμερικανικού συνασπισμού, πραγματοποιήθηκε μια συμφωνία που εξασφάλιζε στους Ισλαμιστές τρομοκράτες ελεύθερη αποχώρηση. Η συμφωνία, την οποία απέκρυψε το BBC, εξασφάλισε την επιβίωση και την ελευθερία σε πολλούς κορυφαίους Ισλαμιστές ηγέτες και σε ορισμένους ξένους συνοδοιπόρους τους..

Οι ΗΠΑ διατηρούν πάντοτε την βάση τους στην αλ-Τανφ, στα Σύρο-Ιορδανικά σύνορα, κατά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και εναντίον των θελήσεων της κυβέρνησης της Συρίας, υπό το πρόσχημα ότι πολεμούν το Ισλαμικά Κράτος.

Η Μόσχα έχει κατ΄επανάληψη καταγγείλει τις ΗΠΑ ότι συγκροτούν νέες ένοπλες μονάδες από τα απομεινάρια του Ι.Κ., στις οποίες δίνουν ελευθερία δράσεως και τις παρακινούν να στήνουν ενέδρες σε συριακές μονάδες και να καταφεύγουν σε αμερικανοκρατούμενες περιοχές.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.