Τρεις Νορβηγοί βουλευτές της Σοσιαλιστικής Αριστεράς πρότειναν σήμερα για το Νόμπελ Ειρήνης 2019, την έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Προτείναμε τη Γκρέτα Τούνμπεργκ διότι η κλιματική αλλαγή, αν δεν περιοριστεί, θα είναι στο μέλλον η βασική αιτία πολέμων, συγκρούσεων και εισροής μεταναστών [...] Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ξεκίνησε ένα μαζικό κίνημα στο οποίο βλέπω μάλλον τη βασικότερη συνεισφορά στην ειρήνη», δήλωσε ο Φρέντι Αντρέ Έβστεγκορντ.

Η ίδια σχολίασε πως «είναι προφανώς τιμή και πολύ ευχάριστο που με πρότειναν για ένα τόσο μεγάλο βραβείο [...] είναι απίστευτο και λίγο περίεργο». Η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως η 16χρονη ακτιβίστρια έγινε γνωστή με την δράση της ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την απόχη της από τα μαθήματα κάθε Παρασκευή, διαδηλώνοντας έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας. Το κίνημα που ίδρυσε έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις και την Παρασκευή 15 Μαρτίου αναμένεται η μεγαλύτερη «παγκόσμια σχολική απεργία» σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο.
πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.