Χωρίς να είμαι Μηχανιώτης, αλλά συχνός επισκέπτης της όμορφης παραλιακής πόλης του Δήμου Θερμαϊκού, θα έλεγα χωρίς πολύ σκέψη, ότι δύο είναι τα έργα που θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα στο σχεδιασμό κάθε δημοτικής αρχής για τη Ν. Μηχανιώνα.

Το ένα είναι η διευθέτηση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου ΔΙΑΣ που στέκει επί χρόνια βουβό κουφάρι απέναντι από την είσοδο του λιμανιού της πόλης.

Νομίζω πως οι Μηχανιώτες θα χάρηκαν με την χθεσινή έγκριση χρηματοδότησης για τη επανάχρηση του "ιστορικού" θα μπορούσαμε να πούμε κτιρίου  "ΔΙΑΣ", από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ,  με σκοπό να λειτουργήσει ως Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.



Το κτίριο ΔΙΑΣ λειτούργησε επί σειρά δεκαετιών, ως το γνωστότερο αναψυκτήριο του οικισμού και το αίτημα του Δήμου για την επανάχρησή του ως Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, για τη συλλογή, προστασία και ανάδειξη της ναυτικής και αλιευτικής κληρονομιάς, αλλά και για την προστασία και έκθεση του θαλάσσιου πλούτου, υπήρξε διαρκές και επιτακτικό. Το κτίριο θα έχει συνολικό εμβαδόν 1.752 τ.μ. και θα προσδώσει υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον και αίγλη στην περιοχή, αφού το 70% θα χρησιμεύει ως μουσείο και το 30% θα προορίζεται για εμπορικές δραστηριότητες.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.