Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού, Νεολαίας και Τουρισμού της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ), Δρ. Λερνίκ Οβαννισιάν και μέλη της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος.

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας το 2015 είχε επισκεφθεί την Αρμενία, ως Πρόεδρος της Βουλής, στο πλαίσιο των εθνικών εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση του Παγκόσμιου Κοινοβουλευτικού Φόρουμ κατά της Γενοκτονίας, ενώ είχε επίσης αναλάβει πρωτοβουλίες για την οικουμενική αναγνώριση της τριπλής Γενοκτονίας, Αρμενίων, Ποντίων, Ασσυρίων.

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ενημερώθηκε από τον Υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Αρτσάχ και εξέφρασε την προσωπική και πολιτική της συμπαράσταση στους Αρμενίους και στο λαό του Αρτσάχ για τη μάχη ύπαρξης κι ελευθερίας που δίνουν.

Τέλος, ενημερώθηκε για την ακύρωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης για το Αρτσάχ στην Πάντειο, η οποία θα γίνει τελικώς απόψε στην ΕΣΗΕΑ και εξέφρασε την άποψη ότι «η κρατική λογοκρισία σε εκδηλώσεις που αφορούν τη μάχη ελευθερίας ενός λαού, που υφίσταται δεινά πολέμου, είναι πράξη σκοταδισμού και απολυταρχίας, συμβατή δυστυχώς με τις ανίερες συμμαχίες της σημερινής Κυβέρνησης εναντίον των δικαίων των λαών και των καταπιεσμένων όλου του κόσμου.»
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.