του ακτιβιστή

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε πως μπορεί να τερματιστεί αυτό το ιδιότυπο παιχνίδι που συνεχίζεται στην ανατολική περιοχή της Περαίας, στα Τσαΐρια.

Παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, τη συλλογή υπογραφών, την προσφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία, Πυροσβεστική, Δήμο και Περιφέρεια) δεν φαίνεται να έχει όριο η θρασύτητα και παραβατικότητα των δραστών, που ουδόλως νοιάζονται για την υγεία των γειτόνων τους ή και των εαυτών τους.

Πάλι σήμερα 7.3.2019 και για ένα εικοσάλεπτο περίπου οι φωτιές που απογύμνωναν καλώδια και ελαστικά έστελναν τις επικύνδυνες καρκινογόνες ουσίες τους μέσω του καπνού παντού.

Τί κι αν κλήθηκε η Πυροσβεστική, η οποία έσπευσε τάχιστα. Προφανώς λειτουργεί άμεση ειδοποίηση των δραστών. Έτσι όταν έφτασε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής η φωτιά είχε κατασβεστεί.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να περιμένει ότι το ίδιο θα συμβεί αύριο και μεθαύριο και τις επόμενες μέρες.

Σε μια περιοχή πλήρως υποβαθμισμένη, κατακλεισμένη από όγκους απορριμμάτων που είτε μεταφέρονται για να "εκμεταλλευτούν" τμήματά τους από τους ιδιότυπους κατοίκους του παρακείμενου καταυλισμού, είτε αποθέτονται από τους "πολιτισμένους" κατοίκους γειτονικών περιοχών που βρήκαν φιλόξενο χώρο για τα ογκώδη τους δεν φαίνεται να υπάρχει happy end.

Και για να επιβεβαιώσουμε την παραπάνω απαισιοδοξία μας δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο από το να δημοσιοποιήσουμε την (τουλάχιστον γκροτεσκ, αν όχι μακριά από τον κ@λο μας και όπου θέλει ας είναι) άποψη-απάντηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην επερώτηση της κας Δέσποινας Χαραλαμπίδου, Νομαρχιακής Συμβούλου, για τις καύσεις των καλωδίων, ελαστικών και άλλων επικίνδυνων υλικών για την υγεία των πολιτών, στην θέση Τσαίρια της Περαίας!!!




* Οι φωτο είναι της Μαρουτσέλλας Βασιλειάδου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.