Το λέγαμε από χρόνια, πως δεν μπορεί ένας σύγχρονος δήμος να μην έχει μια μοντέρνα, καλαίσθητη και διαδραστική ιστοσελίδα που θα είναι το παράθυρο διαδικτυακής επικοινωνίας του με τους δημότες. Δυστυχώς όλες οι διοικήσεις, παρ' ότι διαπίστωναν το έλλειμμα, όταν αναλάμβαναν  δεν έπρατταν το αυτονόητο.
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Το δελτίο που δημοσιεύουμε αναγγέλλει την έναρξη λειτουργίας του νέου ιστότοπου του Δήμου Θερμαϊκού.

Δεν περιηγηθήκαμε στο νέο σάιτ. Θα το κάνουμε στην πρώτη ευκαιρία και θα κριτικάρουμε την προσπάθεια. Ευχόμαστε πάντως να είναι ΧΡΗΣΤΙΚΟ !!! Και οικονομικό, όσον αφορά το κόστος του γιατί θυμόμαστε το υπέρογκο ποσό που είχε διατεθεί από την "Κοινωνία της Πληροφορίας" για το πεπαλαιωμένο προηγούμενο.

Έχοντας ολοκληρωθεί και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες, η νέα, ανανεωμένη επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Θερμαϊκού, βρίσκεται από σήμεραστο διαδικτυακό αέρα, ικανοποιώντας ένα στρατηγικό στόχο της σημερινής Διοίκησης. Ένα στόχο που, μέσω της κατασκευής του καινούργιου ιστότοπου, ικανοποιεί την ανάγκη για βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών, για ουσιαστική και αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες, με όρους απόλυτης διαφάνειας και τη μετατροπή του Δήμου σε ψηφιακό και εκσυγχρονισμένο. 
Οι επισκέπτες μπορούν, πλέον, με ταχύτητα και ευκολία να ενημερώνονται για δράσεις, εκδηλώσεις και άλλα θέματα που τους ενδιαφέρουν, μέσω των ανακοινώσεων και των δελτίων τύπου, να παρακολουθούν προκηρύξεις και να λαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες τόσο για τις συναλλαγές τους με το Δήμο, όσο και για την οργανωτική του δομή, τα στοιχεία επικοινωνίας με τις υπηρεσίες, τους οργανισμούς και τα νομικά πρόσωπα. 
Μέσα από τη σύγχρονη και άκρως λειτουργική καινούργια πλατφόρμα, εξαιρετικά φιλική και εύχρηστη στην πλοήγηση και αναβαθμισμένης αισθητικής, διευκολύνεται η εξυπηρέτηση, ενώ η περιήγηση στο διαδικτυακό χώρο καθίσταται μια ευχάριστη εμπειρία και μια ευκαιρία γνωριμίας με την μοναδικής ομορφιάς περιοχή. 
Μια περιοχή χαρισματική με σπουδαία ιστορία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, με πολύπλευρη πολιτισμική ταυτότητα, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και απαράμιλλες φυσικές ομορφιές. Ειδυλλιακές παραλίες, μια αδιάκοπη ακτογραμμή 60 χλμ., δύο σημαντικοί και ενταγμένοι στο δίκτυο Natura 2000 υδροβιότοποι – οι λιμνοθάλασσες της Επανομής και του Αγγελοχωρίου –, ένας εμβληματικός, ύψους 10.5 μέτρων και χαρακτηρισμένος ως Διατηρητέο Νεότερο Μνημείο Βιομηχανικής Κληρονομιάς Φάρος του Αγγελοχωρίου, επιβλητικοί Ναοί και γραφικά εκκλησάκια με θαυματουργές εικόνες, πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων και μνημείων συνθέτουν το ψηφιδωτό του προικισμένου Δήμου Θερμαϊκού. 
Ενός Δήμου ευλογημένου, που περιμένει τον επισκέπτη να τον ανακαλύψει και να μαγευτεί από τα χρώματα και τα αρώματα που τυλίγουν από άκρη σ’ άκρη όλες τις περιοχές του. Από την προσφυγική Περαία και το φημισμένο «Μπαξέ Τσιφλίκι» μέχρι την κτισμένη στην περιοχή της αρχαίας Αινείας Ν. Μηχανιώνα και την «Γιγωνίς Άκρα» του Ομήρου Επανομή. 
Σε αυτόν τον τόπο καλούνται όλοι να περιπλανηθούν, χρησιμοποιώντας ως μεταφορικό μέσο στο ταξίδι τους τη νέα ιστοσελίδα, http://www.thermaikos.gr/



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.