Οι μέρες μετράνε πλέον αντίστροφα για την υποδοχή της κορυφαίας θρησκευτικής γιορτής της Επανομής και μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες όλου του Δήμου Θερμαϊκού,  με την οποία κάθε χρόνο τιμάται με λαμπρότητα η μνήμη μιας μεγάλης φυσιογνωμίας της Ορθοδοξίας, ο Άγιος Αργύριος ο Νεομάρτυρας, πολιούχος και προστάτης του οικισμού.

Συμπληρώνοντας φέτος 32 χρόνια, τα «Αργύρια» απευθύνουν για άλλη μία χρονιά πρόσκληση προς όλο τον κόσμο να επισκεφτεί την Επανομή μεταξύ 5 και 19 Μαΐου, να προσκυνήσει, να λάβει ευλογία και να ψυχαγωγηθεί συνδυάζοντας την πνευματικότητα με ένα πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Εκδηλώσεις θρησκευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές με πλούσια μουσικοχορευτικά δρώμενα, αγώνες και παιχνίδια, λούνα παρκ για τους μικρούς επισκέπτες, υπαίθρια αγορά, αλλά και μια αγροτο-επαγγελματο-βιοτεχνική έκθεση που έχει διαδραματίσει το δικό της ρόλο, στο πέρασμα των χρόνων, στην ανάπτυξη του επαγγελματικού ενδιαφέροντος και της εμπορικής κίνησης.

Η φετινή έναρξη των «Αργυρίων», που διοργανώνονται από το Δήμο Θερμαϊκού, το ΔΗΠΠΑΚΥΘ και τη Δημοτική Κοινότητα Επανομής, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ιεράς Κρήνης & Καλαμαριάς, σηματοδοτείται με την παρουσίαση έκδοσης του Δήμου, με τίτλο «Ιστορία και Μνημεία της Επανομής», την Κυριακή 5 Μαΐου, στις 11.00 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής.

Έκδοση, σε επιστημονική επιμέλεια του κ. Θεοχάρη Ν. Παζαρά, Ομ. Καθηγητή Α.Π.Θ., που περιλαμβάνει τα πρακτικά από την άκρως ενδιαφέρουσα και πετυχημένη Επιστημονική – Πολιτιστική Εσπερίδα, που εγκαινίασε τα περσινά «Αργύρια», δίνοντας την ευκαιρία για μια νοσταλγική ξενάγηση στη μακραίωνη ιστορία και το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της Επανομής.

Μια περιοχή που η σημερινή Διοίκηση Θερμαϊκού όρισε Ιστορική Έδρα του Δήμου το 2016, τιμώντας την, αναγνωρίζοντας την πορεία της στο πέρασμα των χρόνων και θέτοντας έτσι την αρχή σε μια προσπάθεια ανάπτυξής της, στο πλαίσιο της οποίας αναβαθμίστηκε και ο θεσμός των «Αργυρίων».

Η μεγάλη αυτή γιορτή αγάπης και πραγματικό εμπορικό, επαγγελματικό και πολιτιστικό γεγονός, αναφορά για τον τόπο, συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 19 Μαΐου, με ένα γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων, στις οποίες είναι προσκεκλημένος όλος ο κόσμος.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα:








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.