Μια ενδιαφέρουσα και άκρως κατατοπιστική, όσον αφορά τις επιπτώσεις από τα εκλυόμενα αέρια από τις καύσεις, ομιλία παρακολουθήσαμε σήμερα το πρωί, στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Παράσχου.

Στην πρώτη θεματική εκδήλωση - ενημέρωση που έγινε ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος καθηγητής βιοχημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κυριακίδης.
Περιέγραψε με την ψυχρή επιστημονική γνώση  τον τρόπο με τον οποίο τα εκλυόμενα αέρια, από τις καύσεις που συχνά - πυκνά κατακλύζουν της ατμόσφαιρα της Περαίας, και όχι μόνο, σχηματίζουν μεγαλομόρια διοξινών. Πως αυτές προσλαμβάνονται από τον ανθρώπινο οργανισμό και πως συσχετίζονται με την δημιουργία καρκινικών κυττάρων, μεταβάλλοντας το DNA. Αλλά και τον τεράστιο χρόνο που χρειάζεται για να μπορέσουν να αποβληθούν από τον οργανισμό (από 15 έως 30 χρόνια).
Εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο τα βλαπτικά παράγωγα των καύσεων μπολιάζουν την τροφική αλυσίδα και της συνέπειες στο περιβάλλον και στην υγεία των ζώντων οργανισμών (φυτά, ζώα, άνθρωπος).

Τον καθηγητή προλόγισε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παράσχου.
Μεταξύ των παρόντων διακρίναμε τον πρώην δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή και τον πρώην Γραμματέα του Δήμου κ. Λευτέρη Κεραμιδάκη.
Παρ'ότι η συμμετοχή ήταν καλή θα πρέπει να σημειώσουμε πως θα ήταν χρήσιμο εξ αιτίας της σημαντικότητας του θέματος να ήταν πολυπληθέστερη. Ειδικά για ένα τόσο ενδιαφέρον ζήτημα.










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.