του ακτιβιστή

Την κα Πάττη Πασχαλίδου δεν την γνώριζα. Είχα ακούσει  πολλές θετικές κρίσεις για το έργο που έκανε κατά την συνεχή πενταετή παρουσία της ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θερμαϊκού. Και οι περισσότερες από αυτές τις κρίσεις προέρχονται από αυτοδιοικητικούς και μη, που ανήκουν σε αντίπαλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις με την δική της.
Δεν είναι νέα στα αυτοδιοικητικά (αν και  νεαρή σε ηλικία), συμπληρώνει ήδη εννέα (9) συναπτά έτη σε θέσεις διοίκησης (στον πρώην Δήμο Επανομής και στον Δήμο Θερμαϊκού) και αντιπαρέρχεται χωρίς δεύτερη σκέψη το φλερτάρισμα με τη λέξη πολιτικός.
 "Είμαι μάχιμη πολιτικός μηχανικός" μου δηλώνει. Και δεν μπορεί να είναι διαφορετικά με τα δύο μεταπτυχιακά της που κοσμούν ένα καλό βιογραφικό (*) , το πρώτο στον "Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων" και το δεύτερο στη "Διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Μεσόγειο".

Ακτιβιστής: Γιατί προβάλλεις τόσο έντονα αυτή σου την ιδιότητα;
Πάττη Πασχαλίδου: Η χαρά του μηχανικού είναι να βλέπει τα έργα του (τα παιδιά του ) να υλοποιούνται. Επιθυμώ προσπάθειες που περνάνε από πολλά κύματα και από χρονοβόρες πολλές φορές διαδικασίες, να φτάνουν στην πράξη, στην υλοποίηση των έργων. Είναι κρίμα να γίνονται μελέτες να βρίσκονται χρηματοδοτήσεις και  να μην προχωρούν γιατί ενδεχόμενα με μια αλλαγή της νομοθεσίας, να καθίστανται ανεπίκαιρες. Και στην ουσία να μετατρέπονται σε νεκρό κεφάλαιο για κάθε δήμο.

Α: Ήταν εύκολη η συγκατοίκηση και η παραμονή σου στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών; Στο ρωτώ αυτό γιατί είχα μια εικόνα από προκατόχους σου και όχι μόνο, πως δεν είναι και το πλέον φιλόξενο τμήμα του Δήμου.
ΠΠ: Δεν θα μπορούσα να πω ότι παρέλαβα μια πλήρως οργανωμένη υπηρεσία. Κατέβαλα προσπάθειες για να την οργανώσω, αν και με πολλούς από τους συναδέλφους έχουμε την ίδια ηλικία - υπήρξαμε συμφοιτητές.

Α: Είσαι ευχαριστημένη από το πριν και μετά;
ΠΠ: Καμία σχέση! Πιστεύω ότι χρειαζόταν ένας οδηγός, ένας τρόπος λειτουργίας, ο οποίος ακολουθήθηκε. Αυτό που επικρατεί τώρα δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση που παρέλαβα. Φυσικά τα παιδιά είναι φιλότιμα κι εργατικά. Αλλά να πω ακόμη ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και νομίζω ότι επιδεχόμαστε περαιτέρω βελτιώσεων. Άλλωστε είμαι και εγώ υπάλληλος (από το 2006 στην Τεχνική Υπηρεσία της Θέρμης, ως Προϊσταμένη Πολεοδομικών Εφαρμογών και στα Δημόσια Έργα).

Α: Είναι καλύτερη η Τεχνική Υπηρεσία της Θέρμης από αυτή του Θερμαϊκού;
ΠΠ: Τώρα όχι. Και δεν οφείλεται βέβαια αυτό σε μένα αλλά στο ότι λείπει η φίλη μου η Πόπη (η σύζυγος του Σωκράτη του Φάμελλου), έφυγαν 2-3 άλλα άτομα. Η νοοτροπία που πρέπει να διέπει μια Υπηρεσία είναι πως να το κάνουμε και όχι πως να το τινάξουμε στον αέρα το έργο. Αυτό συνέβαινε τότε με την συνεργασία στη Θέρμη με την Πόπη. Αυτό συμβαίνει τώρα εδώ σε μας.

Α: Τί εννοείς με το πως θα το τινάξουμε στον αέρα; Θα το καταστρέψουμε;
ΠΠ: Πως να μην γίνει ... Όταν εμπλέκονται τόσοι πολλοί άνθρωποι κάτι θα ξεφύγει ... ημερομηνίες ... Πρέπει να ψάξεις να βρεις τρόπο να το σώσεις.  Όταν πχ έχεις ένα ΕΣΠΑ οφείλεις να το κυνηγάς, να το παρακολουθείς στις χρηματοδοτήσεις του κλπ  Απορρόφηση κονδυλίων θέλουμε ....

Α: Τώρα που ήρθαμε στις απορροφήσεις. Πες μου, αυτά τα 65 εκατομμύρια που λέγονται είναι πραγματικά;
ΠΠ: Φυσικά και είναι πραγματικά, και είναι πολλά λεφτά!!!

Α: Σε ρωτώ γιατί κάποιοι το ψιλολοιδωρούνε. Χωρίς να βγαίνουν να το χτυπήσουν ανοιχτά.....
ΠΠ: Γιατί δεν μπορούν. Ας βγουν σε δημόσιο διάλογο. Όποιος θεωρεί πως έχεις επαρκείς γνώσεις να το αμφισβητήσει ας το πράξει. Είμαστε στη διάθεσή του !!
Δεν υπάρχει πρόσκληση που να έχει βγει στον αέρα και να μην έχουμε υποβάλλει πρόταση και να μην το έχουμε πάρει το έργο. Την Αγία Τριάδα (έργο ανάπλασης προϋπολογισμού 2,5 εκατ.) και τον ΔΙΑ (επανάχρηση κτιρίου Μηχανιώνα προϋπολογισμού  2,5 εκατ.) τα πήραμε με τέχνασμα. Όχι γιατί κάποιος μας αγαπάει. Αλλά γιατί προσαρμόσαμε την πρόταση σ' αυτό που ζητούσαν αυτοί. Όταν βγήκε το πρόγραμμα της Αγίας Τριάδας, βγήκε για τα καρνάγια. Εμείς πέρα από την ανάπλαση στήσαμε το στόρι. Πίσω δηλαδή από την ανάπλαση στήσαμε έτσι την πρόταση για να το υποστηρίξουμε. Βγαίνει λοιπόν κάτι στον αέρα και πρέπει αν έχει κάτι έτοιμο που θα πρέπει να το προσαρμόσεις για το διεκδικήσεις και να πάρεις το έργο. Στο συγκεκριμένο ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος. Εμείς πήραμε τα 2,5 εκατομμύρια και σε όλη την Ελλάδα ήταν 10.

Α: Με τον ΔΙΑ πως έγινε;
ΠΠ: Το πρόγραμμα ήταν μάλλον για συγκεκριμένα άτομα. Αλλά όταν το πήραμε είδηση, τόσο ο Δήμαρχος, που έχει ανοιχτά μάτια και αυτιά, αλλά και εγώ λόγω του Τεχνικού Επιμελητηρίου*

Α: Εσύ τα βρίσκεις τα προγράμματα αυτά ή μήπως κάποιος άλλος που να αναζητά, να είναι δηλαδή το ψαχτήρι ;
ΠΠ: Δυστυχώς δεν έχουμε οργανωμένο τμήμα προγραμματισμού. Ο δήμαρχος έχει αναθέσει τον προγραμματισμό σ' εμένα ως επιπλέον καθήκον.

Α: Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ήδη αυτό το τμήμα; Και θα έπρεπε να είναι ενταγμένο στην Τεχνική Υπηρεσία ή να είναι κάτι γενικότερο;
ΠΠ: Θα πρέπει να γίνει και να ενταχθεί στην Τεχνική Υπηρεσία. Στην Οικονομική Επιτροπή το έχουμε κάνει ήδη. Ο Προγραμματισμός και η Τεχνική Υπηρεσία πρέπει να είναι μαζί. Σήμερα έστω και υποτυπωδώς μπορούμε να πούμε ότι λειτουργεί τμήμα προγραμματισμού.

Α: Μετά από τέσσερα χρόνια τί ποσοστό από τα έργα που έχεις εντάξει αν κάτι δεν πάει καλά υπάρχει κίνδυνος να χαθούν, να πισωγυρίσουν;
ΠΠ: Κανένα έργο δεν θα αφήσουμε να κινδυνεύσει. Πρόκειται για προσωπικό στοίχημα.

Α: Αν αλλάξει η διοίκηση του Δήμου;
ΠΠ: Δεν θα αλλάξει η Διοίκηση.

Α: Αν αλλάξει η διοίκηση του Δήμου;
ΠΠ: Τότε θα κινδυνεύσουν. Μέχρι το Σεπτέμβριο έχω σκοπό να σηκώσω στον αέρα όλα τα έργα. Οι μελέτες δεν πρέπει να μείνουν στα συρτάρια. Θα πρέπει να γίνουν τραγικά λάθη. Κι αν αναλάβει κάποιος άλλος θα επιβαρυνθεί και με το ανάλογο κόστος. Το 2010 παρέδωσα (ήμουν τότε στην Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών της Επανομής) στην διοίκηση Αλεξανδρή. Είχα δώσει ένα πίνακα μελετών, Θεός με φώτισε. Έτσι όπως τα άφησα, έτσι τα βρήκα όταν ανέλαβα το 2014. Δεν είχε γίνει τίποτα.
Αν υποθέσουμε ότι αλλάξει το Σεπτέμβρη η διοίκηση αυτός που θα αναλάβει θα βρει μια μεγάλη κληρονομιά. Όχι , όπως το '14 που ανέλαβα. Δυο -τρεις μελέτες που βρήκα δεν ήταν καν εδώ (στην ΤΥ), τις είχε κλειδωμένες ο τότε Γραμματέας στα συρτάρια του. Για παράδειγμα η μελέτη για την ύδρευση Ν.Επιβατών και Αγίας Τριάδας ήταν εκεί. Εμείς την επικαιροποιήσαμε και την "κατεβάζουμε".

Α: Αυτό σε τι φάση βρίσκεται τώρα;
ΠΠ:  Το πήραμε με τον "ΦΙΛΟΔΗΜΟ". Είμαστε έτοιμοι να το βγάλουμε στον αέρα. Έχουμε κάνει διακήρυξη. Αυτό με την αποχέτευση του Μεσημερίου έχει περάσει.

Α: Τώρα που μιλάμε για το έργο "Βιολογικός Μεσημερίου" και επειδή υπάρχει αντίδραση για το έργο από κατοίκους του Μεσημερίου που ισχυρίζονται ότι θα ήταν καλύτερα να γίνει σύνδεση της αποχέτευσης με τον κεντρικό αγωγό της Επανομής και κατάληξη στον Αινεία. Γιατί δεν είναι καλή αυτή η πρόταση; Λέγεται πως είναι και οικονομικότερη ...
ΠΠ: Κατ' αρχήν το έργο έχει εγκρίσεις από παντού. Δεν μπορεί να καταπέσει παρά τις κάποιες αντιδράσεις. Αυτό που προτείνουν δεν είναι καλή λύση για πολλούς λόγους και δεν μπορεί να γίνει.
Πρώτον εξαιτίας του ανάγλυφου της περιοχής θα απαιτηθούν πολλά αντλιοστάσια, θα χρειαστούν κοινόχρηστοι χώροι, απαλλοτριώσεις που θα ανεβάσουν υπέρμετρα το κόστος και το χρόνο του έργου. Έπειτα πως θα "κουμπώσει" στον αγωγό; Όταν επιλύεται ένα δίκτυο αυτό γίνεται για συγκεκριμένο χρόνο πχ 30 ή 40 χρόνια. Άρα στέλνουμε περισσότερα λύματα στο έργο. Μπορεί να "τιναχθεί" στον αέρα το έργο. Έπειτα το θέμα της Περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Η περιβαλλοντική αδειοδότηση αναφέρεται σε συγκεκριμένη περιοχή. Ήδη έχει προβλήματα. Άρα πάμε -υποθετικά- να κουμπώσουμε ένα έργο, πληρώνουμε περισσότερα χρήματα, τινάζαμε το έργο..... που δεν γίνεται. Είναι έργο του Ταμείου Συνοχής. Αν καταλάβουν τι πάμε να κάνουμε θα μας ζητήσουν τα χρήματα πίσω. Εύλογα θα μας πουν πως ενώ είπατε πως έχετε εξυπηρετούμενο πληθυσμό τόσο εσείς προσθέσατε άλλο τόσο. Και το σοβαρότερο !!! Ο Αινείας δεν σηκώνει άλλα λύματα. Έχω χαρτί γι' αυτό.

Α: Είσαι εκλεγμένη στη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Αυτό εξυπηρετεί την υλοποίηση των στόχων του Δήμου Θερμαϊκού, πέρα από την προσωπική σου αναγνώριση με την εκλογή.
ΠΠ: Σαφώς. Από το πιο απλό έως την επιτάχυνση ενδεχόμενα  διαδικασιών. Στόχος μου να υλοποιήσω όλα τα σχέδια του Δήμου μας.

Α:  Πες μου για το Πολιτιστικό Κέντρο της Περαίας. Θα καθυστερήσει ακόμα; Έχει απεμπλακεί από τον εργολάβο που είχε αναλάβει αρχικά το έργο; Σε τι φάση βρίσκεται;
ΠΠ: Η ιστορία με τον εργολάβο τελείωσε. Κάναμε την μελέτη. Το θέμα μας είναι ότι δεν έχουμε Μηχανολόγο Μηχανικό. Το μεγαλύτερο κομμάτι που έχει μείνει σχετίζεται με τα μηχανολογικά. Τα χρήματα υπάρχουν (από ιδίους πόρους) φυσικά και η μελέτη. Προχωράμε τις διαδικασίες.

Α: Με ποιό τρόπο βρίσκονται χρήματα στους κωδικούς για τις χρηματοδοτήσεις έργων όπως αυτό του Πολιτιστικού;
ΠΠ: Πολλές φορές μετά από έργα που καταφέρνουμε και παίρνουμε εκπτώσεις, μεταφέρουμε τα χρήματα που γλιτώνουμε σε άλλους κωδικούς (για νέα έργα). Γι' αυτό βλέπετε τις συχνές αναμορφώσεις προϋπολογισμών. Μεταφορά σε άλλους κωδικούς για κάλυψη νέων αναγκών. Έτσι τώρα έγινε για το έργο της ανάπλασης  του κόμβου στην είσοδο της Περαίας. Παίρνουμε χρήματα από τα "έργα" και το βάζουμε στις"αποζημιώσεις". Η Περαία έχει μεγάλες αποζημιώσεις.

Α: Κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν στην Περαία, σε κεντρικές διασταυρώσεις με συχνά αυτοκινητιστικά ατυχήματα και που πρέπει να είναι ιδιαίτερα χαμηλού κόστους πιστεύω ότι απέδωσαν. Έχω την εντύπωση ότι μειώθηκαν οι συγκρούσεις αυτοκινήτων (μένει να το δούμε και στατιστικά). Υπήρξε όμως αντίλογος. Γιατί όχι roundabout (κυκλική διαταύρωση);
ΠΠ: Δεν μας έπαιρναν  τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά για να το κάναμε. Και εδώ το ξεκινήσαμε στις διαβάσεις αρχικά. Υπήρξε σκεπτικισμός από ανθρώπους που βάζουν την υπογραφή τους για το έργο. Έτσι αρχικά μπήκαν θορυβώδεις λωρίδες στις διαβάσεις. Ίσως αργότερα, να προχωρήσουμε στις πλήρεις διασταυρώσεις. Νομίζω πως έγινε αποδεκτή η πρόταση και μπορεί να χρησιμοποιηθούν κυβόλιθοι σε συνδυασμό με κόκκινη άσφαλτο στο έργο ανάπλασης της Μηχανιώνας.

Α: Το 5ο σχολείο της Περαίας πότε τελειώνει και πότε το Νηπιαγωγείο.
ΠΠ: Το 9ο Νηπιαγωγείο τελειώνει, για το Δημοτικό  παλεύουμε να λειτουργήσει τη νέα χρονιά, θέλει ένα περίπου οχτάμηνο ακόμη.

Α: Οι ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν πριν τις εκλογές;
ΠΠ: Θα ολοκληρωθούν, θα δουλέψουν δύο συνεργεία.

Α: Κλείνοντας τη σημερινή συνέντευξη κι αφού σου ευχηθώ καλή επιτυχία, ποιό είναι το όραμα για τη νέα τετραετία, με  την προϋπόθεση φυσικά ότι θα βρίσκεσαι στο τιμόνι της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου;
ΠΠ: Όνειρό μου είναι να κατασκευαστεί το νέο σχολείο των Νέων Επιβατών. Έχουμε βρει οικόπεδο (ΟΤ9), έχουμε βρει τους ιδιοκτήτες, γνωρίζουμε το κόστος αγορά ώστε να το χαρακτηρίσουμε. Να γίνει τροποποίηση ρυμοτομίας και να αρχίζουμε να κατασκευάζεται.
Φυσικά η υλοποίηση της επανάχρησης του κτιρίου ΔΙΑΣ στη Μηχανιώνα. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μηχανιώνας. Το Γυμνάσιο του Μεσημερίου. Η διευθέτηση της εισόδου της Περαίας με την λειτουργία του κόμβου της Φιλίππου. Και όταν ανοίξουν οι "πράσινες διαδρομές" να γίνει η  ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας, η μελέτη έχει γίνει ήδη και θα αλλάξει την εικόνα, με μονοδρόμηση, φύτευση, αύξηση των πεζοδρομίων και θα συντελέσει στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.

Και η συζήτηση έκλεισε με αναφορά στον δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη και στην βοήθεια και την συνεργασία του που την θεωρεί πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία του έργου της, τον οποίο και ευχαρίστησε.


* ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Πασχαλίδου Παρθένα (Πάττη)
 Υποψήφια Δημοτική ΣύμβουλοςΔήμου Θερμαϊκού (Δημοτικής Ενότητας Επανομής)  
      ·         Γεννήθηκα  στη Θεσσαλονίκη το 1973
·         Φοίτησα στο Γυμνάσιο & στο Λύκειο Επανομής
·         Αποφοίτησα από την Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (Α.Π.Θ.), το 1997
·         Μεταπτυχιακό δίπλωμα Master στον «Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων & Κτιρίων»·         Μεταπτυχιακό δίπλωμα Master «Διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Μεσόγειο»·         Ζω στο Μεσημέρι, είμαι παντρεμένη και έχω ένα γιο
·         Πολιτικός Μηχανικός στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θέρμης
·         Την περίοδο 2006 - 2010 δημοτική σύμβουλος του Δήμου Επανομής και διετέλεσα:
Ø  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων  & Οικονομικών
Ø  Πρόεδρος Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Επανομής
·         Εκπαιδεύτρια σε ΙΕΚ & ΤΕΕ, εξετάστρια σε Πανελλαδικές εξετάσεις του ΟΕΕΚ και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από το ΕΚΕΠΙΣ.
·         Εκλεγμένη στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τμήμα  Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ)·         Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης  ΑΝΕΘ
·         Μέλος της Επιτροπής «Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ»
·        
Από το Σεπτέμβρη του 2014 έως και σήμερα είμαι Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θερμαϊκού



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Η υπόθεση της κρίσης του έργου της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στο Μεσημέρι βρίσκεται προς εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το δικαστήριο έδωσε ήδη 2η αναβολή στις 27/3. Πως ακριβώς η αντιδήμαρχος γνωρίζει εκ των προτέρων την απόφαση του δικαστηρίου; Εκτός αυτού υπάρχει πλέον δημοσιευμένη η άποψη του κ Κρεστενίτη, διευθυντή της ΕΥΑΘ, στην πρόσφατα δημοσιοποιημένη επικοινωνία του με τον κ. Χ#Βαλάση επικεφαλής του συνδυασμού"ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ" η οποία ξεκάθαρα λέει ότι ο Αινείας στο Αγγελοχώρι ΔΥΝΑΤΑΙ να δεχτεί τα λύματα του Μεσημερίου, όπως όλων των ΔΔ του Δήμου Θερμαικού. Εξάλλου ήδη συμβαίνει αυτό με τα βυτία που αποθέτουν τα λύματα όχι μόνον του Μεσημερίου μα και της ευρύτερης περιοχής. Σε αντιπαραβολή τέλος με το "χαρτί" που διατείνεται πως έχει η αντιδήμαρχος, εμείς οι θιγόμενοι κάτοικοι της περιοχής έχουμε ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΈΝΗ ΜΕΛΕΤΗ, την οποία προτιθέμεθα μάλιστα να δωρήσουμε στον Δήμο μας μετά την ολοκλήρωση του δικαστηρίου στο ΣτΕ. Καλά θα κάνουμε λοιπόν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όλοι και ιδιαίτερα οι αιρετοί, όταν εμπλέκουμε τους ανώτατους θεσμούς της χώρας στην επιχειρηματολογία μας. Τέλος επειδή επανειλλημένα έχουμε ακούσει διά στόματος αντιδημάρχου ότι "ο Αινείας έχει πρόβλημα", ας μας ενημερώσει σαν Δημότες κάποιος υπεύθυνα, για το τι ακριβώς συμβαίνει με τις θάλασσές μας κι αν μολύνονται η όχι. Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία. Δημήτρης Ζερβουδάκης κάτοικος Μεσημερίου Δημότης Δ. Θερμαικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Ζερβουδάκης9 Μαΐου 2019 στις 11:50 π.μ.

    http://www.eyath.gr/swift.jsp?CMCCode=060402&extLang=
    "Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου Αποχέτευσης & Περιβάλλοντος
    Το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου Αποχέτευσης & Περιβάλλοντος ανήκει στη Διεύθυνση Λειτουργίας & Συντήρησης Εγκαταστάσεων & Περιβαλλοντικών Ελέγχων της ΕΥΑΘ Α.Ε. και εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το ISO 9001:2000 / A.M.Π. 041090140. Συμμετέχει συστηματικά και τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο σε διεργαστηριακές δοκιμές (proficiency testing). Τα αποτελέσματα όλων των δοκιμών είναι άριστα και εντός των προβλεπόμενων ορίων, η δε αξιοπιστία τους πιστοποιείται από ανεξάρτητο φορέα.

    Ειδικότερα, πραγματοποιούνται έλεγχοι:

    στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Λ.Θ.),
    στην εγκατάσταση των τουριστικών περιοχών της Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Λ. ΑΙΝΕΙΑ),
    στη Μονάδα Κατεργασίας Αποβλήτων (Μ.Κ.Α.) της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης (ΒΙ.ΠΕ.-Θ.) της ΕΤΒΑ Α.Ε. Τράπεζας Πειραιώς,
    στα υγρά βιομηχανικά απόβλητα τα οποία διατίθενται στα δίκτυα που διαχειρίζεται η ΕΥΑΘ Α.Ε. και καταλήγουν στις προαναφερθείσες εγκαταστάσεις.
    σε φυσικούς αποδέκτες,
    σε υπόγειες διαρροές.
    Στο πλαίσιο αυτό, το εργαστήριο διενεργεί δειγματοληψίες, φυσικοχημικές, μικροβιολογικές κι άλλες αναλύσεις, ενώ συντάσσει και εκθέσεις - γνωματεύσεις με βάση τα στοιχεία που συλλέγει."

    Τελικά αναρωτιόμαστε τι πραγματικά ισχύει; Δικαιούμαστε σαν δημότες να γνωρίζουμε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα την αλήθεια κι όχι να ταλαιπωρούμαστε από αίολες αιτιάσεις ανευθυνο-υπευθύνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.