του ακτιβιστή

Όσοι από τους δημότες παρακολούθησαν σήμερα τη συζήτηση για το 9ο εκτός Ημερησίας Διάταξης θέμα στη συνεδρίαση του ΔΣ Θερμαϊκού, αυτό της "Δωρεάν παραχώρησης για 50 χρόνια της παραθαλάσσιας έκτασης 17 περ. στρεμμάτων στη θέση Μεσημεριανή Τούμπα, στην Επανομή" θα πρέπει μάλλον να μπερδεύτηκαν.

Πολύ συγκρατημένα θα την θεωρούσα ελαφρά σουρεαλιστική, ανατρεπτική, με αίσθηση πινελιών ραγιαδισμού, περισσής υποκρισίας και μιας άκρατης ψηφοθηρικής στάσης απέναντι στην εκκλησία ή αλλιώς "επενδυτή".

Τι άχρηστη περιοχή τη βαφτίσανε, τι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν αν είναι θετική ή απορριπτική η 2 - 2 και 1 παρών της ψηφοφορίας στο Τοπικό της Επανομής , τι στα λόγια εκλέχτηκαν νέοι δήμαρχοι, τι χαριτωμένες εκφράσεις για μαχαλόμαγκες ακούστηκαν .... Γενικά μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα!!!

Κάποιοι ήταν πιο ειλικρινείς αφού απροκάλυπτα ήταν υπέρ της παραχώρησης, άλλοι ήταν αντίθετοι αλλά ταυτιζόταν με τους πρώτους στο διά ταύτα, άλλοι ήταν εκ του ασφαλούς αρνητικοί αλλά όταν θα γίνουν δήμαρχοι υποσχέθηκαν να παραχωρήσουν την έκταση στον ίδιο "επενδυτή".

Διάχυτη σχηματίζεται η εντύπωση πως το προεκλογικό "γλύψιμο" στον "επενδυτή" ήταν αυτό που κυριάρχησε, είτε με την θέση, είτε με την άρνηση, είτε με την αυτοσυγκράτηση.

Δεν θα επαναλάβω τις τοποθετήσεις όσων μίλησαν για το θέμα.
Απλά θα σχολιάσω πως ενώ όλοι γνώριζαν εξ αρχής ότι το θέμα θα αποσύρονταν τελικά - όπως και έγινε - στο θεαθείναι στόχευσαν άπαντες, πλην ελαχίστων (η γενίκευση σίγουρα αδικεί κάποιους).

Προφανώς και αρνούμαι να κατανοήσω, πόσο μάλλον να ενστερνιστώ τον επιχειρηματικό ρόλο της εκκλησίας με δεδομένο πως για δεύτερη φορά η Μητρόπολη Καλαμαριάς επιχειρεί να της παραχωρηθεί ΔΩΡΕΑΝ έκταση στο Δήμο Θερμαϊκού.

Πολύ περισσότερο αρνούμαι να δεχθώ πως ένα έστω εκλεγμένο δημοτικό συμβούλιο (ακόμα κι αν δεν βρισκόταν στην τελευταία ουσιαστική συνεδρίαση της θητείας του που λήγει άμεσα) μπορεί χωρίς την αμεσοδημοκρατική  έκφραση άποψης και γνώμης των δημοτών να παραχωρεί δημοτική περιουσία με fast track διαδικασίες.

Πολλά είπα για την ώρα .....
Ακούστε όλη τη συζήτηση ..... πιστέψτε με έχει μεγάλο ενδιαφέρον !!!



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.