του ακτιβιστή

Θυμάμαι βουλευτικές εκλογές μερικές δεκαετίες πριν (τα χρόνια δεν κρύβονται, άλλωστε στους μεγάλης ηλικίας λειτουργεί καλύτερα η αποθετική μνήμη από την πρόσφατη).
Για δείξουν οι ηγέτες τότε την έγνοια τους για τη νεολαία, τα παιδιά, το μέλλον της χώρας καλούσαν στην εξέδρα (γινόντουσαν οι μεγάλες συγκεντρώσεις... μπαλκόνια, πανό, λάβαρα, μπαλόνια, σημαίες κλπ) ένα όμορφο παιδάκι, συνήθως κοριτσάκι. Το ίδιο τους συνόδευε και στην προεκλογική του αφίσα ....

Γιατί το θυμήθηκα αυτό;
Γιατί βλέπω κάτι αντίστοιχο να γίνεται με αρκετούς υποψηφίους δημάρχους αλλά και δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι  σε φωτο ή αφισάκια στο fb επιχειρούν να προβάλλουν την ευαισθησία τους προς τα αδεσποτάκια.
Έτσι βλέπουμε υποψηφίους να ταΐζουν αδέσποτα, χαρούμενοι για την πράξη τους ή άλλους να υπόσχονται άμεση λύση  του προβλήματος.
Δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις.
Κρίνουμε όμως και επισημαίνουμε τον χαρακτήρα ενός προεκλογικού αγώνα που εκτός από την καθημερινότητα τείνει να επικεντρωθεί στα συμπαθή τετράποδα ..... προς άγραν ψηφοφόρων βεβαίως.

ΥΓ. Σε αντιδιαστολή με τους προβάλλοντες το ενδιαφέρον τους γνωρίζω κάποιους εκ των υποψηφίων που έχουν ιδιαίτερη αγάπη για τα αδέσποτα (διαχρονικά και όχι όψιμα) που δεν κάνουν το ίδιο. Τους χαίρομαι και τους εκτιμώ ακόμα περισσότερο !!!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.