Τη Μπέττυ Σεμακούλα την γνώρισα το '15 μέσα από τις δράσεις της "ΕΥΝΟΙΑΣ", της κοινωνικής δομής που ψυχή και κινητήριος μοχλός είναι η ίδια. Είναι από τα άτομα που συνεργάστηκα και θαύμασα την ειλικρίνεια, την ακεραιότητα του χαρακτήρα της και την δοτικότητά της. Είναι υποψήφια δημοτικός σύμβουλος, ένα ιδιαίτερα χαρισματικό άτομο που μπορεί να προσφέρει πολλά στην αγαπημένη της Καλαμαριά ......
ακτιβιστής


Το πατρικό μου στην Κρώμνης, το περίπτερο του παππού μου του μπαρμπα Νίκου Λιγομενίδη στη Μεταμορφώσεως μπροστά στην παλιά Εθνική Τράπεζα, το Καραμπουρνάκι το μέρος όπου πήγα σχολείο και έζησα την εφηβεία μου, η Αρετσού ο τόπος των ανέμελων εξόδων μας μπροστά από το "Αρετσού Παλλάς" του θείου μου Θέμη. Στον Βότση έμεινα Όταν γέννησα την κόρη μου, στο Βυζάντιο κινούμαι τα τελευταία χρόνια, στο κέντρο ζω και μεγαλώνω με την οικογένειά μου.
Σκέφτομαι πως αν ενώσεις όλα αυτά με τελίτσες θα σου δώσουν σχεδόν όλη την ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, τη ζωή μου σε αυτήν και, το βιογραφικό μου.

Είμαι η Μπέττυ Σεμακούλα.
Όλη μου η ζωή βρίσκεται στην Καλαμαριά, αυτήν που αποφάσισα να υπηρετήσω καταθέτοντας τις εμπειρίες, τις σπουδές χρόνων, τις ικανότητες μου, την όρεξη για δουλειά!

Η Καλαμαριά ήταν κάποτε υπέροχη γιατί εμείς ήμαστε ανέμελοι. Η Καλαμαριά μπορεί να γίνει ξανά υπέροχη γιατί εμείς είμαστε πλέον πιο συνειδητοποιημένοι και ίσως πιο έτοιμοι.

Είμαι πιο έτοιμη. Κι είμαι διαθέσιμη.
Μεγάλωσα στις αλάνες της Καλαμαριάς. Η μητέρα μου Γιώτα Λιγομενίδου παιδί της Καλαμαριάς και ο πατέρας μου Φραγκλίνος Σάμμυ Σεμακούλα, παντρεύτηκαν τη δεκαετία του '60 στην Καλαμαριά και απέκτησαν τρία παιδιά. Τρίτο τους παιδί Εγώ. Η Μπέττυ (Μπεατρίς) Σεμακούλα, το γένος Λιγομενίδη.

Ξόδεψα την ενήλικη ζωή μου διαβάζοντας. Για ακαδημαϊκούς κυρίως σκοπούς και μετέπειτα επαγγελματικούς, έζησα αρκετά χρόνια εκτός Θεσσαλονίκης και εκτός Ελλάδος.

Επιστρέφοντας κι έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες ανθρωπιστικές αποστολές σε όλο τον κόσμο με σκοπό την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού και την εξάλειψη της φτώχειας, ίδρυσα το Κοινωνικό Πρόγραμμα "Εύνοια" το οποίο την τελευταία πενταετία φροντίζει άπορες οικογένειες στην Καλαμαριά και γενικά στον νομό Θεσσαλονίκης. Χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση, αποκλειστικά με εθελοντική προσφορά και χορηγίες.
Πάντα στο επίκεντρο ο πολίτης και οι ανάγκες του.

Έχω μακρόχρονη εμπειρία στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού έχοντας αντίστοιχη ειδική εκπαίδευση. Εχω εργαστεί διευθύνοντας μια δεξαμενή χιλιάδων ανθρώπων σε κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς. Από το 1998 ασχολούμαι με τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την ανάπτυξη δικτύων εθελοντισμού. Με σπουδές στην Ψυχολογία, στη Θρησκειολογία αλλά και στη Μετάφραση, εργάστηκα ως μεταφράστρια, καθηγήτρια, κειμενογράφος και επιμελήτρια εκδόσεων. Εργάστηκα επίσης ως σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ως εξωτερική συνεργάτιδα στα καταστήματα κράτησης (φυλακές) στην Ελλάδα και, ως ψυχολόγος.

Πορεύομαι και στις εκλογές Όπως και στη ζωή μου με το ακόλουθο μότο:

"Για να αλλάξεις κάτι απαιτείται προσπάθεια. Για να το βελτιώσεις απαιτείται αγάπη!"

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε ΠΡΟΣΩΠΑ.
Όχι για το τι μπορούμε να πάρουμε Αλλά γι' αυτό που μπορούν να δώσουν!

Ένα από αυτά τα πρόσωπα Είμαι κι εγώ, στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Καλαμαριάς κ. Αβραάμ Περσίδη (Αβραάμ Περσίδης). Για Μια Καλαμαριά που μας αξίζει!




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.