Με μεγάλο νικητή την αποχή, που άγγιξε το 50 %, οι συμμετέχοντες στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Θερμαϊκού, ανέδειξαν δήμαρχο τον Γιώργο Τσαμασλή με ποσοστό 55,01% έναντι 44,99% του Γιάννη Μαυρομάτη.

5.234 ψηφοφόροι που συμμετείχαν στον Α' γύρο των δημοτικών, έμειναν σπίτι τους σήμερα με αποτέλεσμα, οι περίπου 3.000 ψηφοφόροι που είχαν επιλέξει άλλους συνδυασμούς κατά τον Α' γύρο σήμερα να δώσουν την ψήφο τους στον Γιώργο Τσαμασλή.
Την προηγούμενη Κυριακή ψήφισαν 22.234 ενώ σήμερα μόλις 17.000.
Ο Γιάννης Μαυρομάτης έλαβε μόλις 400 περισσότερες ψήφους από την προηγούμενη Κυριακή.

Αν επιχειρηθεί να γίνει αναγωγή στο πραγματικό ποσοστό που έλαβαν οι δύο διεκδικητές, συνυπολογιζόμενης της αποχής τότε θα δούμε πως τον Γιώργο Τσαμασλή ψήφισε το 26,52% των εχόντων το δικαίωμα ψήφου, τον δε Γιάννη Μαυρομάτη το 21,69%.

Παρά τις δηλώσεις που έκανε ο νικητής και αυριανός Δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής και σύμφωνα με τις οποίες το 80% των δημοτικών συμβούλων θα στηρίζει τη νέα διοίκηση, παραμένουμε προβληματισμένοι όσον αφορά την δυνατότητα συνεργασίας και αποτελεσματικότητας σε ένα νέο δημοτικό συμβούλιο οκτώ παρατάξεων που θα λείπει η συμπαγής πλειοψηφία και η οποία διαρκών θα αναζητείται. 
Η αυριανή μέρα (η 1η Σεπτεμβρίου δηλαδή) θα αποδείξει κατά πόσο το νέο σχήμα θα μπορεί να λειτουργήσει για το καλό των δημοτών και του τόπου.

Εμείς να ευχηθούμε καλή θητεία στους εκλεγέντες και συγχαρητήρια στο νέο δήμαρχο για την επιτυχία του.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.