Αντικειμενικό, αλλά ταυτόχρονα και δυσφημιστικό, ρεπορτάζ έκανε η ΕΡΤ για την Περαία.

Με τον τίτλο "τα φύκια "έπνιξαν" την Περαία" και χρησιμοποιώντας μαρτυρίες κατοίκων οι ρεπόρτερς της ΕΡΤ καταλήγουν στο συμπέρασμα πως "Βραχνάς έχουν γίνει τα φύκια για λουόμενους και επαγγελματίες στην παραλία της Περαίας. Οι κάτοικοι κατηγορούν το δήμο για αδιαφορία".

Χωρίς να θέλουμε να αφαιρέσουμε το παραμικρό από την εικόνα της συσσώρευσης όγκων φυκιών στις παραλίες της Περαίας θα θέλαμε να επισημάνουμε πως είναι πολύ συχνό το φαινόμενο, και συνήθως αντιμετωπίσιμο, και ότι όποια ανάδειξή του αντικειμενικά βλάπτει την εικόνα της περιοχής και πλήττει τον τουρισμό μας.

Κάθε που βγαίνει ένας δυνατός βαρδάρης γεμίζουν οι παραλίες του Θερμαϊκού με φύκια από τον κόλπο. Όλο τον χρόνο μπορεί να συμβαίνει και πάντοτε οι παραλίες, παρά τις υπερβολικές διαμαρτυρίες, καθαρίζονται με ειδικά μηχανήματα, είτε με συμβάσεις είτε και αυτόνομα από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

Αλλά και όσο να καθαριστεί και όσες φορές κι αν γίνει πάλι με τον πρώτο βαρδάρη θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο φαινόμενο. 

 


Ογκώδη δίπλα σε κάδους

Στην τωρινή περίοδο υπολειτουργεί η αρμόδια υπηρεσία απομάκρυνσης ογκωδών, λόγω ανεπάρκειας της σύμβασης, όπως αναφέρει και ο Γραμματέας του Δήμου Τριαντάφυλλος Τζιούμης, που οφείλεται στην μεταβατική φάση της αλλαγής της δημοτικής αρχής.
Εμείς χθες γίναμε μάρτυρες απόθεσης  ογκωδών στον ιδιότυπο (και προφανώς παράνομο) χώρο στα τσαΐρια, από ιδιώτες.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.