του ακτιβιστή

Σέβομαι απεριόριστα την κρίση των πολιτών. Πιστεύω απόλυτα στη δημοκρατία, αν και ο τρόπος που ασκείται η δι' αντιπροσώπων λειτουργούσα και όχι η αμεσοδημοκρατική "μπάζει" από παντού.

Είμαστε λίγες ώρες μετά την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 και λίγες ώρες πριν την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης υπό τον Κούλη Μητσοτάκη.

Θα προσπαθήσω να καταγράψω όσο πιο ψύχραιμα μπορώ την άποψή μου.

Κατ' αρχήν αυτό το παραμύθι με τον δήθεν "σοφό λαό που αποφάσισε" κάποτε θα πρέπει να τελειώσει.

Σοφός ΔΕΝ είναι ο λαός που δίνει μια πλειοψηφία 86,62 % σε μνημονιακά κόμματα, σε κόμματα που ευθύνονται εξ ολοκλήρου ή επιμέρους για την κατοχή της χώρας στους δυνάστες της. Σ' αυτούς που την μετέτρεψαν σε προτεκτοράτο. Σ' αυτούς που ανέχονται να βρίσκονται σε κυβερνήσεις που λειτουργούν ως υπαλληλικό προσωπικό στους Γερμανούς και τους Αμερικάνους.

Δεν με ενοχλεί καθόλου που ο "πάνσοφος" ελληνικός λαός στέλνει στα βουλευτικά έδρανα αναγορεύοντάς τους σε πατέρες του έθνους τραγουδιστές, χορεύτριες, μοντέλες, διασκεδαστές κλπ κλπ
Απλά αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ο τρόπος επιλογής πολλών Ελλήνων του 2019.

Με ενοχλεί αφόρητα όμως η αμνησία που έχει κυριεύσει τους πολίτες αφού φέρνουν στην κυβέρνηση την δεξιά, που ευθύνεται εξ ημισείας τουλάχιστον με το ΠΑΣΟΚ τόσο για την αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και την εισαγωγή στα μνημόνια, και την γνωρίζουμε διαχρονικά ως εκφραστή της χειρότερης εργασιακής βαρβαρότητας.

Με ενοχλεί αφόρητα που έμμεσα ο "σοφός λαός" ουσιαστικά δίνει άφεση σε αυτούς που μας επιβάρυναν με τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστούν, δηλ. τη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛιά, Δημοκρατική συνεργασία κλπ κλπ.

Με ενοχλεί αφόρητα που η οικογενειοκρατία εξακολουθεί να γίνεται αποδεκτή για άλλη μια φορά και οι δυναστείες, που θεωρητικά ανάγονται στην εποχή των κοτσαμπάσηδων, δεν λένε να μπουν στο περιθώριο. Κι αυτό γίνεται με την ψήφο του "πάνσοφου ελληνικού λαού" που θεωρεί πως ο Κούλης θα μας σώσει από ότι και η οικογένειά του και ο ίδιος προκάλεσε.

Με ενοχλεί αφόρητα που ο φόβος της δεξιάς διακυβέρνησης (που έχει τον ίδιο ξένο εντολέα, όπως και οι προηγούμενες) συσπειρώνει και δίνει ένα ποσοστό 31,53% σε ότι πιο δόλιο, ψευδές και απατεώνικο πολιτικό σχηματισμό κυβέρνησε τα τελευταία χρόνια. Απόδειξη πως οι περήφανοι συμπολίτες μας δεν επιχειρούν καν να ξεφύγουν από το σύμπλεγμα του φόβου.

Με ενοχλεί που η εναλλακτική ψήφος περιορίστηκε σε δύο γκροτέσκ κόμματα του συστήματος, τη ΜέΡΑ25 και την Ελληνική Λύση που κατά τη γνώμη μου θα αποτελέσουν τις ουρές των δύο πρώτων κομμάτων.

Δεν παραγνωρίζω το θετικό της εξόδου μετά από 7 χρόνια των χρυσαύγουλων από την Βουλή, αφού κι αυτά παίξανε το ρόλο τους, για όσο χρονικό διάστημα συνέφερε στο καθεστώς. Δεν είμαι από αυτούς που βιάζονται να πουν "τέλος ο φασισμός", γιατί το σύστημα μπορεί να τα ανακαλέσει από την εφεδρεία σε ανύποπτο (ή μάλλον ύποπτο) χρόνο.

Με στενοχωρεί τέλος πολύ που δεν κατάφερε το κόμμα της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ να πείσει για τις προθέσεις του ικανό αριθμό Ελλήνων πατριωτών ώστε να εισπράξει το ποθητό 3% και να συμμετάσχει ως το μοναδικό αντίβαρο σοβαρής, αντιμνημονιακής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης στη νέα Βουλή.

Εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας συνεχίζουμε, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στον δρόμο αντίστασης με το ίδιο πείσμα και αποφασιστικότητα εκτός Βουλής προς το παρόν και καλούμε τους πολίτες να συσπειρωθούν στις τάξεις μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !!!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Δεν μπορεί ρε Χρήστο να διατείνεσαι οτι είσαι ένα αριστερό κόμμα (Πλεύση Ελευθερίας) και ο κυριότερός σου εχθρός να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Αυτός είναι και ο λόγος που πήρες αυτό το ποσοστό.
    Κατά τ άλλα αφού το 90% των ΜΜΕ είναι φίλα προσκείμενα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι φυσιολογικά τα αποτελέσματα των εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.