Μία μετά την άλλη, μεγάλος αριθμός περιοχών του Δήμου αλλάζει ριζικά όψη, χάρη σε τέσσερα (4) έργα, συνολικού π/υ 5.200.000,00 ευρώ, που βρίσκονται σε εξέλιξη, υλοποιώντας απρόσκοπτα και με αμείωτο ρυθμό εκτεταμένες παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης και βελτίωσης του οδικού δικτύου.

Στο πλαίσιο των δύο εξ αυτών και συγκεκριμένα του:

  • π/υ 2.700.000,00 ευρώ, για συντήρηση-κατασκευή οδών, πεζόδρομων και πεζοδρομίων στις τρεις (3) Δημοτικές Ενότητες, που ξεκίνησε τον Απρίλιο και
  • π/υ 400.000,00 ευρώ, για ασφαλτοστρώσεις οδών και κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων στη Δ.Ε. Θερμαϊκού, που ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου,

εργασίες πραγματοποιούνται τις μέρες αυτές σε δρόμους της Περαίας, οι οποίες ξεκίνησαν την Τρίτη 27 Αυγούστου. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι οδοί Καλλιπόλεως, Γραβιάς, Αλαμάνας, Νίκης, Φιλίππου και Ολυμπιάδος, το Πάρκο στην οδό Ανθέων, καθώς και τμήματα της Κρήτης και της Προμηθέως, ενώ ακολουθούν, μεταξύ άλλων, η Πλάτωνος, η Σόλωνος, η Αν. Θράκης και η Κ. Άγρα.

Με στόχο δε τον εξωραϊσμό, την ανάδειξη της φυσιογνωμίας των οικισμών και τον περιορισμό ταχύτητας των οχημάτων, προβλέπεται επίσης αντικατάσταση της επίστρωσης οδών στις Δ.Κ. Ν. Μηχανιώνας, Επανομής, Μεσημερίου και Αγ. Τριάδας. Συγκεκριμένα, κυβόλιθοι πρόκειται να τοποθετηθούν στο Νέο Πάρκο Επανομής, στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου στο Μεσημέρι, επί της 28ης Οκτωβρίου στην Αγ. Τριάδα και επί της Πολυτεχνείου στη Ν. Μηχανιώνα, όπου θα αντικατασταθεί η υπάρχουσα άσφαλτος με κόκκινη και θα ολοκληρωθεί η επέκταση των σταμπωτών.

Παράλληλα σταθερά προχωράει:
  • H αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου Ν. Μηχανιώνας – π/υ 1.100.000,00 ευρώ –, ενώ
  • Ξεκίνησαν και οι εργασίες για την αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος του οδικού δικτύου του Δήμου, π/υ 1.000.000,00 ευρώ, με τον εργολάβο να προχωράει σε ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή της Επανομής.
Δύο έργα που σηματοδοτούν την ολοκλήρωση μιας εντατικής προσπάθειας με έναρξη τρία χρόνια πριν, η οποία προέκυψε από την πρωτοφανή, στα χρονικά του τόπου, θεομηνία του Σεπτέμβρη του 2016 και που, σε συνδυασμό με τα δύο προαναφερθέντα, υπόσχονται, με την ολοκλήρωσή τους που αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου, σημαντικά οφέλη για τον τόπο, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.



Οφέλη που συνοψίζονται στη μετακίνηση πεζών και οχημάτων με όρους ασφαλείας, την ενίσχυση των αναπτυξιακών υποδομών, την αισθητική αναβάθμιση και εν τέλει, την προαγωγή της ποιότητας ζωής, αντικατοπτρίζοντας συγχρόνως ξεκάθαρα το όραμα της σημερινής Διοίκησης. Ένα όραμα που αποτέλεσε φάρο φωτεινό καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2014 - 2019, καθοδηγώντας κάθε προσπάθεια, κάθε ενέργεια και μια πορεία προς την αναγέννηση του Δήμου, απαρτιζόμενη από έργα-σταθμούς, που αφήνουν το αποτύπωμα της Δημοτικής Αρχής και σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.